11 augustus 2010

Facetime gebruiken achter een firewall

Het aantal iPhone 4's 'in het wild' begint langzaam te groeien en Facetime blijkt een populaire nieuwe feature te zijn. Is meeste gevallen zal je merken dat het opzetten van een Facetime sessie zonder problemen werkt. Wanneer je iPhone 4 gebruik maakt van een netwerk die is voorzien van een Firewall dan kan je tegen verbindingsproblemen aanlopen.

Het moment dat je een Facetime verbinding wilt opzetten maar er gebeurd niets dan maak je waarschijnlijk gebruik van een draadloos netwerk dat is beveiligd door een firewall. Dit is geen specifiek Facetime probleem maar een probleem wat ook vaak voorkomt bij andere audio/video applicaties zoals Skype, iChat en VoIP clients.

Bij verbindingsproblemen dien je de configuratie van de firewall aan te passen zodat het Facetime verkeer door de firewall wordt doorgestuurd naar je iPhone 4.

Facetime maakt gebruik van de onerstaande UDP poorten:

80, 443, 4080, 5223 en 16393-16472

Zorg ervoor dat alle bovenstaande poorten 'geforward' worden door de firewall naar je iPhone 4.

Voor meer informatie check het onderstaande Apple knowledge artikel:

http://support.apple.com/kb/HT4245?viewlocale=nl_NLReacties


 • Roy Hochstenbach

  11 augustus 2010 om 19:54

  Poort 53 wordt niet gebruikt door Facetime, dat is de poort van DNS en staat niet op dit Apple pagina. Typfoutje denk ik ;)

 • MacDokie

  12 augustus 2010 om 10:45

  “Dit is geen specifiek Facetime probleem maar een probleem wat ook vaak voorkomt bij andere audio/video applicaties zoals Skype, iChat en VoIP clients.”

  Bij alle genoemde clients nergens last van. Met Facetime wel. Daarnaast vind ik het nogal vreemd dat het zo is geschreven dat je eerst poorten open moet zetten. Ongeveer 90% van de gebruikers zullen in heel hun leven niet begrijpen of willen begrijpen hoe dit moet.

  Absoluut geen sterke feature in deze vorm.

 • Lizzie

  12 december 2010 om 14:51

  Ik heb net de nieuwe Ipod touch 4 en mijn beste vriendin heeft er ook een. Ik wou dus met haar gaan facetimen maar toen ik er eerst op klikte was het allemaal gedoe met mijn apple ID, ik heb toen 2 weken later gewoon mijn eigen apple ID ingevuld en toen deed hij het. Hij werkt door middel van contactpersonen en mijn vriedin stond ertussen met haar e-mail (van haar eigen apple ID) en haar mobiele nummer. Ik klikte bij beide op ‘facetime’ maar hij zegt gelijk dat hij haar niet vindt.. Maar als zij mij probeert te facetimen gaat hij bij haar wel over maar zie ik op mijn Ipod niets gebeuren. Zou iemand weten waar dit aan ligt en hoe ik dit zo snel mogelijk kan oplossen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!