9 augustus 2010

Emoticons activeren op je iPhone (zonder jailbreak)

In Japan zijn Emoji Icons (emoticons) enorm populair en om die reden heeft Apple ze ook aan de iPhone toegevoegd. Je kan als Nederlandse iPhone gebruiker standaard geen gebruik maken van het emojicon toestenbord omdat deze simpelweg ontbreekt in de toetsenbord instellingen.

Als je iPhone is voorzien van een jailbreak dan kan je met behulp van een Cydia package het emoticon toestenbord activeren. Wanneer je iPhone niet is voorzien van een jailbreak dan is dit ook mogelijk met een gratis applicatie uit de Appstore.

Open de Appstore op je iPhone en ga op zoek naar de app: "Emoji Free! - gratis emoticons" en installeer deze. Nadat de applicatie gestart is geweest kan je het 'Emoji' toestenbord activeren.

Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Internationale versies. Met behulp van de knop 'Voeg toe..' kan je het 'Emoji' toetsenbord toevoegen. Herstart hierna je iPhone.

Na de herstart kan je gebruik maken van de emoticons in tekstberichten, emails en notities. Door middel van de wereldbol knop op het toetsenbord kan je switchen van het 'normale' toestenbord naar de Emoji variant.

De ontvanger van een bericht met emoticons hoeft de applicatie niet geïnstalleerd te hebben om deze te kunnen bekijken. Wel dient deze over een iPhone, iPod Touch of iPad te beschikken.Reacties


 • quinten

  9 augustus 2010 om 10:30

  ik heb ze ook gevonden maar dan wel zonder die app of jailbreak en zonder herstarten s

 • karel-willem

  9 augustus 2010 om 20:40

  Volslagen nutteloos, maar leuk!! ; )

 • Jan

  9 augustus 2010 om 22:39

  Volgens de aanwijzingen van Emoji gaat het installeren iets anders maar het is wel leuk. Kun je net even een iets ander berichtje maken.

 • Olaf

  4 december 2010 om 20:16

  huh? hoe kan dit op mijn ipod staat geen emoji

  echt raar mail me mn email is: olaf.08@live.nl

  help me? ^^

 • Obi

  12 februari 2011 om 10:35

  @Olaf

  Als je de app download dan staat er een instructie als je de app aanklikt.

  Overigens is het niet zo slim om je email hier te zetten, iedereen kan hem lezen. De mensen van AppleTips zullen niet spammen maar er zijn mensen die op sites gaan ZOEKEN naar email adressen om te spammen!

 • Janine

  25 juni 2011 om 10:22

  Ik heb alles gedaan volgens jullie instructies, maar emoticons komt dan niet voor in de lijst zodat ik het kan toevoegen….. Zou iemand mij verder kunnen helpen?

 • Nance

  1 juli 2011 om 10:22

  Ik heb een IPhone g4 maar Emoji komt na het downloaden en herstarten nergens in voor? Kan iemand mij helpen?

 • Jenny

  25 juli 2011 om 10:55

  Ook ik ben in het bezit van een G4 en bijmij is het op deze manier gelukt. Je moet het toetsenbord EMOJI toevoegen……, daarna toestel uit- en weer aanzetten….

  Zie de instructie: Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Internationale versies. Met behulp van de knop ‘Voeg toe..’ kan je het ‘Emoji’ toetsenbord toevoegen. Herstart hierna je iPhone.

 • anna

  12 augustus 2011 om 18:48

  de app toegevoegd op mijn 3gs. alleen komt emoji niet te staan in de lijst bij internationale toetsenborden. Hoe kan ik dit verhelpen?

 • Sanne

  21 augustus 2011 om 14:33

  Telefoon eerst even uitzetten voordat je dat via instellingen gaat doen. Daarna deed hij het bij mij wel.

 • anoniem

  12 november 2013 om 20:00

  Bij de iphone hoef je hellemala niets te downlouden je gaat gewoon nara instellingen, dan naar algemeen, dan toetsenboord en dan (waarschijnlijk) onder nederlands staat meer, dara klik je op scol naar beneden en dan emoji en dan heb je het ook.

 • charlotte

  16 februari 2014 om 14:34

  hallo,
  kan mij iemand helpen?!
  ik heb een iPhone 4 en wil meer emoticons .
  kheb al eens gekeken in mijn instellingen , ik graag nie verder dan toetsenbord ….

  groeten

 • Elly segers

  24 augustus 2014 om 11:56

  Ook ik krijg de emotions na gedane instructies nuet op mijn i phone 5s

Een reactie toevoegen: