13 juli 2012

5 snelle & handige tips voor Mac OS X (#8)

Vandaag weer een verzameling van 5 kleine OS X tips. Handige weetjes die je misschien niet iedere dag gaat gebruiken maar wel ontzettend handig kunnen zijn.

1. iTunes: Je kan in iTunes een playlist compleet van je Mac verwijderen door de playlist te selecteren en gebruik te maken van de toets combinatie Option⌥ + delete ⌫. Zowel de playlist als de bestanden worden hiermee van je Mac verwijderd.

2. Time Machine: Wanneer je meerdere Time Machine locaties tot je beschikking hebt dan kan je een alternatieve locatie selecteren door de Option ⌥ toets ingedrukt te houden en op het icoon van Time Machine te klikken.

3. Keynote: Wanneer de resolutie van je presentatie niet overeenkomt met die van de beamer die je gebruikt dan kan je de resolutie heel eenvoudig aanpassen. Ga naar Keynote naar Voorkeuren ▸ Diavoorstelling en activeer de optie: ‘Pas dia’s aan beeldschermformaat aan’

4. Safari 5: Bij een webpagina met een bepaald artikel hoort ook vaak een RSS feed. De RSS knop verandert echter in een Reader knop als je een webpagina bezoekt met een artikel. Door op de Reader knop te klikken een moment vast te houden krijg je als nog de RSS feed adressen te zien.

5. Finder: Je kan heel eenvoudig een kopie of alias maken van een bestand of map. Sleep de folder of map uit het Finder venster naar de gewenste locatie en houd hierbij de option toets ingedrukt om een kopie te maken of gebruik de cmd⌘ toets voor een alias.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!