13 juli 2012

Safari: De gebruikersagent aanpassen

Met behulp van de developer opties in Safari is het mogelijk om de gebruikersagent van de webbrowser aan te passen. Hierdoor kan Safari zich voor doen op het internet als een andere browser. Een hele handige optie als je browser afhankelijk opties op een website wilt testen.

Om gebruik te kunnen maken van verschillende gebruikersagenten dien je allereerst het ontwikkel-menu te activeren via: Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd, selecteer de de optie ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’.

Na het activeren verschijnt de extra menu-optie ‘Ontwikkel’ in de menubalk van Safari. Hiermee kun je een andere identiteit voor Safari kiezen, je kan kiezen uit verschillende versies van Safari, Mobile Safari 4.3.3 (iPhone & iPod touch), Opera, Firefox en Internet Explorer 7,8 en 9. Eventueel kun je via de optie 'Andere…' zelf een gebruikersagent definiëren.

Safari ▸ Ontwikkel ▸ Gebruikersagent

Door het selecteren van een gebruikersagent wordt een bezochte webpagina weergeven op basis van content voor de geselecreerde gebruikersagent. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor ‘Mobile Safari 4.3.3’ en je bezoekt appletips.nl of twitter.com dan wordt de website weergegeven in de mobiele iPhone variant.

Screencast:Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!