8 april 2012

5 Tips voor Mac OS X (#4)

Finder

Om te veranderen van weergave in de Finder applicatie van de Mac kun je gebruik maken van de knoppen in de knoppenbalk of via het weergavemenu in Finder. Echter kun je met behulp van de volgende toetscombinaties sneller switchen tussen de verschillende weergaves: gebruik cmd⌘ + 1 voor de symboolweergave, cmd⌘ + 2 voor de lijstweergave, cmd⌘ + 3 voor de kolomweergave en cmd⌘ + 4 voor de Cover Flow weergave.

Airdrop

Wanneer je een bestand via Airdrop verzend naar een andere Mac wordt met behulp van een lopende cirkel rondom de user het overdrachtsproces weergegeven. Dit geeft echter geen juiste indicatie weer van de duur van de overdacht. Als je op de user klik is het mogelijk om de resterende tijd van de bestandsoverdracht zien.

Mail

Standaard verschijnen nieuwe notities in de inbox van je mail, als je dit liever niet wilt kun je deze optie uitschakelen. Ga naar Mail ▸ Voorkeuren ▸ Accounts ▸ Postbusinstellingen en schakel de optie ‘Toon notities in inkomend’ uit. De notities worden nu alleen nog maar getoond in ‘Herinneringen’ sectie.

Dock

Wanneer je een map in het dock onmiddellijk wilt openen in Finder kun je gebruik maken van de cmd⌘-toets en te klikken op de map. Als je liever geen toets wilt indrukken kun je ook een alias aanmaken van de map en deze dan plaatsen in het dock. Zodra je dan klikt op de alias opent deze automatisch de desbetreffende map in Finder. Een alias kan aangemaakt worden door met de rechtermuisknop te klikken op een map en de optie 'maak alias aan' te selecteren.

Stacks

Wanneer je een Stack opent in waaier- of rasterweergave dan is het mogelijk om meerdere bestanden te openen zonder dat daarbij de stack gesloten wordt. Houd de option⌥ toets ingedrukt tijdens het openen van de bestandenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!