26 juni 2017

Abonnementen op apps en diensten bekijken, wijzigen of opzeggen

App Store iOS logo

Steeds meer apps en diensten maken gebruik van een abonnement, voor een vast bedrag per week, maand of jaar kun je dan de app of dienst gebruiken. In de iOS app store zijn een hoop apps te vinden die werken met een abonnement. Denk hier bijvoorbeeld aan netflix of spotify. Via deze apps kun je een abonnement afsluiten door middel van een in-app aankoop.

Abonnementen met automatische verlenging zijn onder andere: Apple Music, kranten en tijdschriften, verschillende apps uit de App Store of voorzieningen zoals Netflix, Pandora, etc. In iOS, iTunes en op een Apple TV is het mogelijk al je abonnementen te bekijken of te wijzigen. Uiteraard kun je deze ook opzeggen.

Abonnementen beheren in iOS

• Open Instellingen
• Tik op je naam
• Ga naar 'iTunes Store en App Store'
• Tik op je Apple ID
• Kies voor 'Toon Apple ID' en log eventueel in
• Open de optie 'Abonnementen'

Open het abonnement dat je wil beheren. Deze kun je nu eenvoudig aanpassen, via 'Annuleer abonnement' kun je deze opzeggen en stopzetten. Heb je iOS 10.2 of eerder dan vind je de optie 'iTunes Store en App Store' direct terug in de instellingen van iOS.

Abonnementen wijzigen in iOS, app store of iTunes

Abonnementen wijzigen in iTunes

Open iTunes en klik in de menubalk op 'Account'. Kies nu voor de optie 'Toon mijn account' en log eventueel in. Navigeer vervolgens naar het onderdeel 'Instellingen' en klik op 'Beheer' naast de optie 'Abonnementen'. Een overzicht wordt geopend, klik naast het abonnement dat je wil beheren op 'Wijzig'. Pas vervolgens het abonnement aan of klik op annuleer om het op te zeggen.

Beheer je abonnementen vanaf je Apple TV

Uiteraard kun je ook abonnementen afsluiten op je Apple TV, denk hier vooral aan diensten zoals Netflix. Ook op je Apple TV kun je deze abonnementen beheren en stopzetten. Hoe je dit precies doet lees je hier uitgebreid terug. /apple-tv-beheer-je-abonnementen-vanaf-je-tv/

Lees ook: iCloud-opslag uitbreiden, verlagen (downgraden) of stopzettenReacties


  • Rob Reijnen

    2 oktober 2017 om 12:02

    Weet iemand waar dit beheren van abonnementen is gebleven in iOS 11 en in High Sierra en/of iTunes 12.7

  • Wesley Fabry

    2 oktober 2017 om 12:49

    @rob Eigenlijk werkt het nog steeds zoals in het tipje staat, echter kun je vanaf iOS 11 dit ook bekijken via App Store ▸ Tik bovenin op je avatar/initialen ▸ Tik op je naam/account ▸ Abonnementen. In iTunes 12.7 is het gelijkgebleven zoals in de tip staat.

Een reactie toevoegen: