20 mei 2012

Activiteitenweergave: De geopende bestanden en poorten van een applicatie bekijken

Met behulp van de standaard in Mac OS X aanwezige Activiteitenweergave applicatie kunt je naast de performance van je Mac ook bekijken welke bestanden en netwerk poorten door een specifieke applicatie of systeemproces worden gebruikt.

Start hiervoor de Activiteitenweergave applicatie, deze kun je terugvinden in de map: Programma's ▸ Hulpprogramma's. Dubbelklik in het activiteitenvenster wat verschijnt op een applicatie of een proces waarvan je de geopende bestanden of netwerk poorten wilt bekijken.

Klik in het nieuwe venster op de sectie: 'Open bestanden en poorten'. In het venster verschijnen nu alle bestanden die worden gebruikt door de applicatie. Dit zullen voor het overgrote deel programma code, lib-bestanden, property-lists, cache en systeembestanden zijn.

Onderaan in het venster zul je afhankelijk van de applicatie netwerk informatie kunnen terugvinden. Een voorbeeld hiervan:

10.0.0.58:59333->r-199-59-148-139.twttr.com:https

De bovenstaande regel geeft aan dat 10.0.0.58 het IP Adres is van je Mac en dat poort 59333 wordt gebruikt om een secure verbinding te maken met één van de Twitter servers.

Mochten er zich problemen met een bepaalde applicatie voordoen op je Mac dan kan de optie 'Open bestanden en poorten' in sommige gevallen helpen de oplossing te vinden.Reacties


  • Roy

    20 mei 2012 om 10:21

    Erg goede tip.

  • Peter

    20 mei 2012 om 23:22

    Zeer goede tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!