1 juni 2017

Adblocker installeren op je Mac, iPhone of iPad

pas op, virus, ransomeware

Adblockers voor PC en Mac bestaan al enige jaren en sinds iOS 9 kun je ook een adblocker installeren op je iPhone of iPad. Echter gaat wij dit niet stimuleren en de reden daarvoor is heel eenvoudig. Veel online uitgevers en websites bieden hun informatie gratis aan en hebben advertentie-inkomsten hard nodig.

Veel mensen weten niet hoe belangrijk een advertentie nodig is om het bestaan van een website te garanderen. Voor veel websites is dit de enige inkomstenbron om website-onderhoud te kunnen betalen en in sommige gevallen ook de redacteurs. Daarbij is vaak een vertoning van een advertentie voldoende, dan moet degene nog niet eens klikken op een advertentie.

Corruptie in de Adblock-wereld

Sommige adblockers zijn gratis, andere daarentegen moet je betalen, maar wie dacht dat alles eerlijk verloopt heeft het mis. Veel grote adblockers worden door reclamebedrijven flink betaald om toch hun bepaalde advertenties te laten zien. Hierdoor krijgt de eindgebruiker toch een advertentie te zien en gaat het geld niet naar de website in kwestie, maar naar de adblocker zelf. Is dit dan de bedoeling? Daarnaast kan een adblocker ervoor zorgen dat een website niet meer goed functioneert.

Websites toevoegen aan Whitelist is heel belangrijk

Sites die je graag en veelvuldig leest, kun je het beste toevoegen aan een whitelist. In de meeste adblockers is het mogelijk om websites toe te voegen aan de whitelist, dit houdt in dat deze website wel advertenties mag tonen. We raden aan dit te doen voor je favoriete websites, zeker wanneer deze geen storende advertenties gebruiken zoals take-overs, niet wegklikbare banners en meer.

adblocker installeren en whitelist in iOS

Advertenties op appletips

Als we iets storend vinden zijn het vervelende advertenties, deze zul je ook nooit zien verschijnen hier op appletips. Op onze pagina gaat de aandacht uit naar de inhoud, tekst en content, niet naar de advertentie. Onze website bevat uiteraard advertenties, echter zijn deze niet storend en zijn ze alleen te vinden op vaste plekken en zijn het slechts blokken. Zo vind je ads terug in de zijbalk, onder een artikel en mobiel net onder de intro van een artikel.

Storende advertenties zoals pop-ups, automatisch startende video met geluid, schermvullende banners en volledige aangepaste achtergronden met reclame zul je bij ons nooit vinden. Zelf zijn we van mening dat alleen advertenties die aan Better Ads Standards voldoen acceptabel zijn. Gelukkig gaan browsers hier nu ook de strijd mee aan, zo zal vanaf 2018 Google Chrome alle advertenties automatisch blokkeren die niet voldoen aan deze standaard.

Toch een adblocker installeren op een Mac, iPhone of iPad

Wil je toch een adblocker installeren? Dat kan, ben er dan wel van bewust dat je dan een bepaalde beweging stimuleert. Hoe meer er geblokkeerd wordt, hoe meer er gezocht moet worden naar alternatieve voor advertenties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de irritante ads in het leven geroepen. Daarnaast wordt er corrupte wereld gefinanceerd. Zorg er zeker voor dat je favorieten websites toevoegt aan de Whitelist. Hieronder vind je een klein overzicht van adblockers.

Purify voor iOS
1Blocker voor iOS
AdblockGuard voor Mac
WebGuard voor MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!