11 mei 2017

Al mijn bestanden gebruiken op een Mac

al mijn bestanden

Sinds OS X Lion kunnen Mac gebruikers 'Al mijn bestanden' gebruiken. Na zoveel jaren ontstaat er nog steeds veel verwarring over deze optie in Finder. De functie is in het leven geroepen om snel alle bestanden op je Mac te verzamelen, sorteren en te beheren.

Toch denken nog steeds veel Mac gebruikers dat dit een losstaande map is en dat alle bestanden, documenten en foto's hierheen worden gekopieerd. Net zoals het geval is in Foto's voor Mac en iTunes. Dat is niet het geval, al mijn bestanden is namelijk een extra weergave in Finder die, zoals de naam doet vermoeden, al je bestanden weergeeft.

Het is dus belangrijk dat je geen bestanden of documenten uit 'Al mijn bestanden' wist. Wanneer je dit doet wordt ook op de originele locatie het bestand gewist en ben je deze in principe kwijt. Al mijn bestanden is slechts een weergave, geen map.

Handig gebruikmaken van 'Al mijn bestanden'

Met behulp van deze weergave is het mogelijk om je bestanden te sorteren op een andere manier. Zo kun je in één oogopslag alle bestanden van afgelopen week bekijken, maar ook op basis van soort.

• Open 'Al mijn bestanden' in Finder via de navigatiekolom
• Klik op het tandwiel in de knoppenbalk
• Kies voor de optie 'Rangschik op'
• Sorteren doe je met de naastgelegen klop (vierkantjes met strepen)
• Selecteer een gewenste sortering

Al mijn bestanden gebruiken op een MAc

Onmiddellijk worden de documenten, afbeeldingen, etc. gesorteerd op jouw gekozen sortering. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van het zoekveld om snel een bepaald bestand terug te vinden. Zie je 'Al mijn bestanden' niet in de navigatiekolom in Finder? Dan kun je dit eenvoudig activeren via Finder ▸ Menubalk ▸ Finder ▸ Voorkeuren ▸ Navigatiekolom ▸ schakel 'Al mijn bestanden' in.

Lees ook: Snel een alias aanmaken van een bestand, map of applicatieReacties


  • jersche

    12 mei 2017 om 16:03

    Klopt het dat je niet in detail kan zoeken in”mijn bestanden”, dat je dan in de map zelf moet zoeken?!

  • Wesley Fabry

    13 mei 2017 om 22:04

    Als je door alles wil zoeken kun je gewoon spotlight gebruiken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!