4 september 2015

MUSICAlbumillustraties ophalen voor Apple Music muziek

nieuw itunes logo voor Apple Music

Helaas heeft Apple Music nog een aantal bugs, zowel in de iOS als iTunes versie. Er zijn er wel een aantal verholpen in een kleine update, maar er zijn er nog steeds aanwezig. Dit zal in de komende weken zeker worden opgelost door Apple, tenslotte gebruiken we nu nog allemaal een gratis proefversie en dat is dan stiekem ook de ideale manier voor Apple om de dienst grondig te testen.

In iTunes en iOS kan het voorkomen dat sommige albums ineens geen albumillustratie meer heben, de cover ontbreekt en je ziet slechts een saaie grijze muzieknoot. Gelukkig kun je de covers handmatig ophalen bij Apple.

• Open iTunes
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Archief'
• Open 'Bibliotheek'
• Klik op de optie 'Haal albumillustraties op'

albums ophalen Apple Music

Klik in het pop-up venster op 'Haal albumillustraties op' om de covers binnen te halen, iTunes gaat (lees: proberen) alle ontbrekende covers op te vullen. Mocht dit niet lukken kun je nog handmatig dit proberen voor iedere ontbrekende albumillustratie, klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op het album en kies in het contextmenu voor de optie 'Haal albumillustratie op'.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • Berend

  4 september 2015 om 10:39

  Ik gebruik iTunes-Match (iCloud) en op m’n MacBook zijn alle albumillustraties aanwezig. Op m’n iPhone ontbreken er echter een aantal en op m’n iPad ontbreken er nog meer. Op een iOS device handmatig covers toevoegen kan niet (althans, ik heb het niet gevonden), wat kan de oorzaak zijn? Allerlei suggesties op internet, bibliotheek opnieuw activeren, devices resetten, geduld hebben(!), helaas, helaas…

 • Tom

  4 september 2015 om 23:26

  Ik wist dat we nu tot eind sept een gratis versie gebruiken, maar dat het daarmee ook een “proefversie” is lijkt me geen juiste conclusie. Hoewel je door de vele bugs en missers zelfs eerder het gevoel hebt met een beta-versie te maken te hebben. Ik deel jullie optimisme dat het bij de komende update allemaal wel opgelost zal zijn dan ook echt niet.
  Enfin, vanaf oktober zal ik Apple Music dan ook niet meer gebruiken, en nu maar hopen dat die “afkoppeling” niet voor nieuwe problemen gaat zorgen…

Een reactie toevoegen: