11 februari 2012

Anti-aliasing activeren op een extern scherm

Wanneer je op je Mac een extern niet Apple scherm aansluit dan zul je merken dat de fonts op het scherm er enigszins gekarteld uitzien. Dit wordt veroorzaakt door het ontbreken van anti-aliasing, een methode om fonts vloeiender op het scherm weer te geven.

Met behulp van OS X Terminal is het mogelijk om de anti-aliasing ook in te schakelen voor de externe schermen van third party leveranciers. Mocht anti-aliasing standaard niet worden ondersteunt op je extern scherm dan kun je dit als volgt activeren.

Start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en voor het onderstaande commando uit:

defaults -currentHost write -g AppleFontSmoothing -int 2

Herstart hierna je Mac waarna de antialiasing optie is geactiveerd op het extern scherm.

Mocht je niet te tevreden zijn over het resultaat dan kun je het onderstaande commando gebruiken om de antialiasing op het externe scherm weer ongedaan te maken.

defaults -currentHost delete -g AppleFontSmoothing


Reacties


  • Nick

    12 februari 2012 om 0:31

    Dit kwam ik twee dagen geleden tegen op een andere website toen ik het zocht en dit wil niet werken voor mij. De tekst blijft “fuzzy”. Vooral in Safari.

  • Bart

    12 februari 2012 om 10:00

    Vreemd artikel. Ik heb, nog nooit met Apple-schermen gewerkt, maar heb wel alijd een goed letterbeeld gehad. Of is dit een ‘Lion-thing’? Want daar heb ik mij toe nu toe nog vanaf gehouden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!