18 juli 2011

Anti Jailbreak maatregelen in iOS 4.3.4

Naast een fix voor de PDF exploit heeft Apple blijkbaar meer maatregelen getroffen om het Jailbreaken in de toekomst moeilijker te maken.

iOS 4.3.4 bevat namelijk een fix voor de ndrv_setspec() overflow en er is extra code aan dyld toegevoegd, deze kan detecteren of systeembestanden zijn aangepast op basis van ‘Incomplete code signing’. De overflow en dyld worden sinds iOS 4.1 gebruikt om een untethered jailbreak uit te kunnen voeren op een iOS device.

De aanpassingen hebben in eerste instantie alleen effect op nieuwe iDevices. Waarschijnlijk heeft Apple deze maatregelen getroffen mede onder druk van de grootte ontwikkelaars. Het illegaal gebruik van iOS apps is de laatste tijd namelijk schrikbarend toegenomen.

Op zich is er helemaal niet mis met het jailbreaken van een iDevice, er zijn een goede ideeën uit voort gekomen in de vorm tweaks die Apple heeft overgenomen. In de iOS 5 beta releases zijn heel duidelijk de jailbreak invloeden terug te vinden.

Heb probleem met jailbreaken is dat dit ook gebruikers de mogelijkheid geeft om illegale apps te installeren. Een app van 79 cent zoals Angry Birds, waar je dagen/weken lang plezier van kunt hebben wordt illegaal geïnstalleerd met het argument: ‘Er zijn er toch al genoeg van verkocht en de ontwikkelaar is toch al binnen...’. Een vreemde gedachte want je neemt om die reden ook geen fles Coca Cola mee uit de Albert Heijn zonder te betalen.

Over het algemeen is de kwaliteit/prijs verhouding in de App Store zeer goed, voor het grootste gedeelte van de aanwezige apps hoeft slechts enkele euro's te worden betaald. Tevens zijn er genoeg app gerelateerde websites waar je voor de aankoop een review kunt lezen.

Vanzelfsprekend zal er een nieuwe methode worden gevonden om de toekomstige iOS devices te voorzien van een jailbreak, dat is simpelweg niet tegen te houden.

Laten we hopen dat daarbij de hackers openlijk afstand nemen van het illegaal installeren van apps en mogelijk deze optie in de toekomst gaan blokkeren. De jailbreak community heeft zeer zeker bijgedragen aan iOS zoals we dat nu kennen, echter heeft het ook een donkere zijde die op den duur consequenties zal hebben...Reacties


 • Jeffrey

  18 juli 2011 om 13:47

  Over laatste alinea: volgens mij supporten de meeste hackers dit ook helemaal niet?

  Overigens is het een amusant artikel, maar ik zie er het doel niet helemaal van in. Ja, er zijn maatregels (maatregelingen? Nog nooit van gehoord) genomen en ja, een klein percentage van de jailbreakers installeert illegaal apps. Dus? Ik zie niet in waarom dit op deze site moet staan. Maargoed. Wel goed geschreven enzo ;)

 • Johan

  18 juli 2011 om 18:56

  Maatregels? Wat dacht je van maatregelen?

 • Jeffrey

  18 juli 2011 om 19:27

  @Johan: kan alle twee :) http://nl.wiktionary.org/wiki/maatregel Maatregeling kan naar mijn weten niet, want je kan maatregel en regeling niet samenvoegen dacht ik.

 • Pieter

  18 juli 2011 om 21:31

  [quote]Een klein percentage van de jailbreakers installeert illegaal apps. [/quote]

  Bron? Ik zou ze niet allemaal tegelijkertijd bij me op de koffie willen krijgen…

 • Jeroen

  18 juli 2011 om 21:31

  Ja ik vind jailbreak ook gaaf…

  Maar app’s jatten vind ik nu weer nix..

  Als je een iphone kan betalen, kan die paar euro in de maand toch wel voor wat leuke apps.

 • Ralph Schuurman

  18 juli 2011 om 21:31

  Let er wel op dat alle makers van de jailbreaks er FEL op tegen zijn om illegale apps te installeren. Het probleem is dat veel mensen denken dat jailbreak gelijk staat aan illegale apps, wat helemaal niet hoeft te zijn. Ik heb een jailbreak maar heb al meer dan 50 euro uitgegeven aan apps, en heb geen illegale apps erop staan.

 • CadmanF

  19 juli 2011 om 7:21

  Ik heb de Jailbreak ook puur alleen voor Tethering voor me iPad onderweg… Als T-Mobile het nou gewoon toestaat net zoals bij Vodafone kan ik mijn toestel helemaal origineel laten…

 • Jeffrey

  19 juli 2011 om 15:41

  @Pieter Procentueel is ’t zeker niet meer dan 50% (vermoed ik, weet geen exacte aantallen maar meer dan de helft lijkt mij uit te sluiten). Als je dan ook nog eens bedenkt dat slechts 5% van de iOS gebruikers hun toestel gejailbreakt heeft, betekend dat dat maximaal 2.5% van de iOS gebruikers illegaal apps installeert. En dat mogen dan alsnog wel honderduizenden mensen zijn, vergeleken bij het totaal aantal gebruikers is het niet echt veel.

 • m@thieu

  20 juli 2011 om 21:28

  beste vrienden,

  Ik vind dat het moet blijven kunnen

  De apple-ontwikkelaars willen enkel dat hun software eigen blijft, door te jailbraken komen niet enkel de “gaten” boven, maar ook de gebreken…
  neem nu netatalk… je draagbaar toestel verschijnt als een drive in je netwerk!!!!!

  voor apple is dit taboe, want hun “synchroniseren” of “zoeken achter spyware” zou dan onnodig kunnen zijn!

  ik zeg, VOORUIT MET DE GIJT!!!

  LAAT APPLE ZIEN DAT WE MEER KUNNEN DAN HEN!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!