11 maart 2011

iOS 4.3 update problemen

De update naar iOS 4.3 gaat niet bij iedere iPhone, iPad of iPod Touch gebruiker zonder problemen. Wanneer je iDevice is voorzien van een beta versie van iOS 4.3 dan loop je meer kans op problemen bij het upgraden.

Een veel terugkerend probleem is de error code 1013 waar we al eerder over hebben geschreven. Een andere veel voorkomende foutmelding is "Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens downloaden van de software. De gevraagde resource is niet gevonden."

Dit probleem kun je als volgt oplossingen:

1. Download via de onderstaande links de softwareupdate voor je device.
2. Start iTunes en sluit je iDevice aan.
3. Selecteer je iDevice in de linkerkolom.
4. Klik op de knop 'Zoek naar update' met de alt⌥ toets ingedrukt.
5. Selecteer het gedownloade IPSW bestand en update je iDevice.

In de meeste gevallen is het bovenstaande 'resource' probleem nu verholpen!

Directe dowload links naar iOS 4.3

iPhone 4 (GSM)
iPhone 3GS
iPad 1
iPod touch 3G
iPod touch 4G
Apple TV 2
iPad 2,1
iPad 2,2
iPad 2,3Reacties


 • robin

  11 maart 2011 om 8:54

  ik had geen beta versie op me iphone 4 staan maar kreeg toch deze foutmelding
  krijg deze altijd als ik een device wil update op me imac
  en als ik het dan via me windows laptop doe gaat het wel goed
  voor mijn een raadsel?/?????????

 • Roy Hochstenbach

  11 maart 2011 om 9:56

  Er is ook een alternatieve methode. Schakel het iDevice uit, en vervolgens weer in met de Home knop ingedrukt totdat het Connect to iTunes logo verschijnt. Dan kan je kiezen voor Restore.

  Let op, hierbij moet je alle data opnieuw op het apparaat zetten.

 • Mark Mulder

  11 maart 2011 om 13:50

  Hoe krijg ik die nieuwe FW op mijn apple tv2 geladen?

 • Mark Mulder

  11 maart 2011 om 13:55

  Shit! Sorry, was te snel, zag onder Apple TV een Artikel hierover. Ignore me please!

 • Michel

  11 maart 2011 om 17:16

  Vind het nog steeds jammer dat de eerste appletv geen update meer krijgt.

  Qua functionaliteit is het eerste model gewoon geweldig 160Gb harde schijf vol muziek en foto’s

 • macsiem

  12 maart 2011 om 0:40

  Na de update naar IOS 4.3 (de officiele, geen beta) van mijn iPhone 3GS, (officieel simlock vrij) start deze niet meer op. Appeltje blijft op scherm, ook na “harde reset, Home en aan/uitknop ingedrukt houden tot appeltje weer komt.
  In iTunes wordt hij niet gezien in de linker kolom.
  Wat kan ik nu nog proberen om de zaak te redden?

 • Harmless

  12 maart 2011 om 0:59

  dit heeft bij mij geholpen, thanks!
  http://www.appletips.nl/itunes-oplossing-voor-error-1013/

 • Tim

  12 maart 2011 om 1:22

  Er staat dat de firmwarme niet compictable is op mijn iPod 3G

 • macsiem

  12 maart 2011 om 2:03

  maar wel met een 3GS

 • Dennis

  12 maart 2011 om 7:26

  @macslem,
  gebeurde hier ook met de 3gs van mijn vriendin. kostte me een halve dag :-(
  ik heb een aantal dingen gedaan:
  stekker eruit en hard reset (uit-knop en home ingedrukt houden)
  opnieuw begonnen met installatie
  WACHTEN (kan erg lang duren, maar aangesloten houden en na 10 minuten ziet itunes em alsnog)
  Er zaten echt abnormale pauzes in de installatie.

 • Keeskrijnen

  13 maart 2011 om 8:31

  Wat heel handig is om je apparaat in dfu mode te zetten (kijk op youtube hoe het moet). Hierbij staat er niks op het schem maar hij staat wel aan. Deze methode wordt vaak door jailbreakers toegepast om iOS te installeren. Maar mocht dit niet werken verwijder itunes en installer hem op nieuw.

 • macsiem

  13 maart 2011 om 9:26

  @Dennis
  Met dat wachten (lang) kwam hij wel een keer op, maar stopte ook weer spontaan. Ook reageerde het toetsenbord soms niet na wachten en spontaan opkomen.
  Toestel is wel erg ziek nu! Heb al jullie tips al geprobeerd, maarhelaas een onbetrouwbare telefoon nu.

 • Joris

  15 maart 2011 om 12:48

  !!! BELANGRIJK !!!

  Er is een serieus probleem met IOS 4.3 en Vodafone simkaarten en of netwerk. In ieder geval met de 3Gs. De telefoon loopt vast. Kan moeilijk hertselt worden en als deze al herstelt herhaalt het probleem zich na zeer korte tijd.

  De problemen zijn de volgende: De telefoon blijft opnieuw opstarten. Als deze opnieuw is opgestart en het even doet, doen na verloop van tijd de third party apps het niet meer. Bij resetten duurt het eeuwig voor de telefoon is opgestart als deze dat al doet!

  HET LIGT DUS NIET AAN DE TELEFOON.

  Wanneer de sim vervangen wordt door een andere. is alles weer normaal!!!

 • IrisMaijers

  15 maart 2011 om 18:09

  ik heb de update via deze site gedownload en geprobeerd
  om m’n ipod touch 3G te updaten volgens de stappen, maar
  helemaal geen resultaat!
  HELP!!!

 • Michael

  16 maart 2011 om 16:49

  Volgens mij is er bij Apple zelf een fout gemaakt bij iOS 4.3

  Als ik op: Update zoeken klik vind hij ook alleen 4.2.1 terwijl ik iPod Touch 3de generatie heb.

  Als het geen fout was zou iTunes wel 4.3 kunnen vinden.

 • Theo

  17 maart 2011 om 20:04

  Gisteren update geplaatst op mijn iphone4 geen probleem!
  Ook getracht op die van mijn vrouw een 3GS met t-mobile abo, alleen maar problemen, alles weer terug moeten zetten op de stand van 27-12-2010.
  Balen mijn vrouw kwaad!
  Kan haar drie maanden gegevens niet meer terughalen,kwijt.
  Apple bedankt!
  Gr Theo.

 • oscar

  24 maart 2011 om 9:37

  Hallo,

  Gisteren mijn 3gs een 4.3 update laten uitvoeren, nu kan I tunes mijn telefoon niet meer lezen. Alles geprobeerd volgens de stappen van de apple site, zoals Itunes opnieuw installeren, andere services uitschakelen etc. Na herstellen ook geen resultaat.
  Wie snapt dit?

  groetjes,
  Oscar

 • Leo

  24 maart 2011 om 17:12

  Alleen maar problemen na 4.3 update. Ik reis veel en na de update wanneer de telefoon in een ander land is ….alleeen maar gezeik na die update! Wat doet Apple hieraan??? Ik heb een duur simlockvrij apparaat 3GS met Vodafone SIM

 • Leo

  24 maart 2011 om 17:14

  By the way ik heb exect het zelfde probleem als Joris (zie reactie 15 maart hierboven)

 • Leo

  24 maart 2011 om 17:15

  Ik heb precies dezelfde problemen als Joris (hier boven op 15 maart!!)

 • oscar

  24 maart 2011 om 21:47

  Maar wat gaat apple er nu aan doen? Ik heb navraag gedaan bij vodafone want daar ligt het probleem volgens apple. De sim 300.7 zou niet werken in combi met de update. Vodafone wil geen andere sim sturen(300.4)winkels leveren ze niet..het lijkt erop dat vodafone het probleem neerlegt bij apple.
  ik moet nu wachten op een update van apple…je wordt dus van het kastje naar de muur gestuurd. Zou handig zijn geweest als vodafone de klanten had gewaarschuwd met als kpn dat deed..

 • Nicole

  27 maart 2011 om 9:00

  zelfde probleem iphone 3GS, update i-tunes telefoon strat niet meer, moet je koppelen aan itunes, daar komt melding dat telefoon met pincode bescherm is en dat die er eerst af moet, maar daar kan je op de iphone met geen mogelijkheid bijkomen. Iphone verschijnt ook niet links in het itunes scherm. Tips???

 • henrid

  3 april 2011 om 16:03

  help, ik kan mijn ipad 64gb wifi|+3g niet geudate krijgen van versie 4.2 (8C134) naar ios versie 4.3.
  reden Itunes blijft zeggen dat versie 4.2 de huidige versie is.
  vooraf itunes updated naar versie 10.2.1.1
  van alles geprobeerd backup teruggezet. een restore geprobeerd.
  niks helpt.
  weet iemdand een oplossing.
  alvast bedankt
  zelfd bij de A-mac konden ze me niet helpen.

  henri d

 • Ronald

  1 juni 2011 om 13:31

  Heren,

  Deze oplossing werkt niet voor mijn ipad. Wanneer ik alt toets ingedrukt hou en dan op update klik krijg ik dezelfde melding als hierboven vermeld staat. Software is gedownload en staat klaar om geinstalleerd te worden maar ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar

 • Erik

  5 juli 2011 om 21:10

  Ronald,

  Er staat alt maar ze bedoelen de shift toets dan kun je selecteren welke update je vanaf schijf wilt installeren

 • Olivier

  11 juli 2011 om 17:18

  Ik heb een iphone 4 en hij wil de iphone software 4.3.3 niet installeren. Als ik op “downloaden en bijwerken” druk komt dit erop: “Er bevinden zich aangeschafte onderdelen op de iphone die niet naar uw Itunes-bibliotheek zijn overgezet. U moet deze onderdelen overzetten naar uw itunes-bibliotheek voordat u deze Iphone bijwerkt. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?” Bij de download komt er altijd de fout -3259 op. Iemand die mij kan helpen? Dank

 • akkos

  9 mei 2012 om 22:06

  ik wil die update erop zetten maar het lukt niet al ik alt druk bij het zoeken van updates HELP

 • Imane El Arabi

  3 december 2012 om 15:15

  Ik heb een oude 3GS gekregen van m’n papa maar de versie 4.2.1 iOs staat er nog op. Als ik druk op nieuwe updates komt er ‘de versie 4.2.1 is de nieuwste versie’ op mijn itunes dat kan toch niet??? Helpppp

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!