26 april 2013

AppKiller: Eenvoudig processen stoppen via de menubalk

AppKilleriConHet kan voorkomen dat OS X systeem processen en applicaties zoals het Dock, Menu Balk, Dashboard, Spaces of Finder spontaan niet meer reageren. Bij het klikken op een vastzittend systeem proces verschijnt vaak de draaiende strandbal, iets wat je liever niet ziet.

Hierdoor kan spontaan een applicatie vastlopen en is deze niet meer te gebruiken. In dergelijke situatie kun je met behulp van Terminal en het 'Kill-commando' een applicatie geforceerd afsluiten. Gelukkig is er ook een handige grafische tool (AppKiller) voor de menubalk beschikbaar, deze tool voert automatisch het kill commando op de achtergrond uit. Erg handig als je vaak last hebt van bepaalde applicaties die blijven hangen en niet meer reageren.

AppKiller is gratis te downloaden via deze webpagina en kan onmiddellijk gebruikt worden, open na het downloaden de applicatie en log in met je Mac-wachtwoord. Vervolgens kun je via het menu alle actieve processen bekijken. Door hierop te klikken voer je automatisch het kill-commando uit en wordt de applicatie afgebroken en opnieuw opgestart.

AppKiller

De applicatie vereist wel enige kennis van systeemprocessen en dient daarom ook met de nodige zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Via de voorkeuren van de applicatie kun je sorteren op CPU, Memory, enzovoorts. Bovendien kun je er ook voor kiezen om het PID-nummer te tonen bij het proces.

Meer tips over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


 • vince

  26 april 2013 om 10:21

  Alt rechter muis knop dan force quit werkt prima toch

 • Frank

  26 april 2013 om 11:28

  Mee eens Vince. Ik ben ook niet zo’n fan van dit soort vage programma’s die uiteindelijk toch gewoon op het standaard commando terug grijpen. Vaak is dat met de standaard commando’s prima op te lossen. Bovendien heb je dan ook weer eens een reden om je mac een clean start te geven, want ik zet dat ding eigenlijk nooit helemaal uit.

 • escom1993

  26 april 2013 om 12:23

  en met alt+ cmd + esc krijg je ook al die forceer stop , dus niets externs nodig.

 • macboekje

  26 april 2013 om 21:28

  Ik zal ook niet zo snel zulke apps gebruiken, maar force-quit werkt helaas lang niet altijd. Al enkele dagen loopt mijn MacBook met Mountain Lion zodanig vast dat alleen de startknop enige tijd ingedrukt houden het mogelijk maakt helemaal opnieuw te atarten. Omdat alles dan kennelijk helemaal vast zit, helpt een appje in de menubalk dan vast ook niet.

 • peter

  8 mei 2013 om 18:53

  Waar je veel meer aan hebt is b.v. Menumeters ook gratis Hier zie je dat je computer het zwaar heeft met een programma qua processor, en dan klik je daar op , en dan op Activiteitenweergave en stop je de boosdoener.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!