25 januari 2012

NieuwsApple boekt wederom recordkwartaal

Apple heeft de nieuwe kwartaalcijfers bekend gemaakt. Apple heeft wederom weer een recordkwartaal geboekt. Apple verkocht in het 1e kwartaal maarliefst 37.04 miljoen iPhone's en dat is 128 procent meer dan het jaar ervoor in hetzelfde kwartaal. Verder verkocht het bedrijf maarliefst 15.43 miljoen iPad's en dat is 111 procent dan het jaar erop. En 5.2 miljoen Macs wat 26 procent meer is dan vorig jaar.

Een kleine tegenslag want Apple verkocht weer minder iPod's namelijk 15.4 miljoen en dat is 21 procent minder dan afgelopen jaar. Het bedrijf boekte in totaal een winst van 46.33 miljard dollar (meer dan 35 miljard euro), en dat komt neer op een nettowinst van 13.06 miljard dollar (meer dan 10 miljard euro). De internationale verkopen waren maarliefst 58 procent meer dan vorig jaar.

We kunnen weer zeggen dat Apple weer een succesvol kwartaal achter de rug heeft. De afgelopen kwartalen heeft Apple iedere keer een record weten te behalen, zal het volgende kwartaal nog beter worden? Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Je kunt het complete document hier vinden.Reacties


  • Zweitse

    25 januari 2012 om 20:41

    Klopt ik ben ook overstag van Windows naar Mac.
    Maar had geen idee dat ik dit jaar zoveel gekocht had ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!