3 november 2015

MUSICApple Music gebruiken op de Apple TV 4

Apple music logo en videohandleidingen

Apple Music en het bijhorende radiostation Beats 1, waren nog niet te beluisteren op de Apple TV. Daar is nu verandering in gekomen met de Apple TV 4.

Zoals je kunt lezen is deze functie alleen te gebruiken op de Apple TV 4 en vallen oudere generaties buiten de boot. Om Apple Music op te starten dien je de muzieknoot te openen op je Apple TV scherm. Log eventueel in met je Apple ID en het muziekfeest begint.

Apple music op de Apple TV 4

De werking van Apple Music op de Apple TV is te vergelijken met die van op de iPhone, iPad en iTunes. Via de tabbladen kun je verschillende content weergeven. Tabbladen geef je weer door helemaal naar boven te navigeren in het overzicht van Apple Music of door op de menu-knop te drukken.

Met behulp van het tabblad 'Mijn muziek' geef je al je eigen muziek weer, maar ook de tabbladen zoals 'Voor jou’, ‘Nieuw’ en 'Connect' zijn te raadplegen op de Apple TV.

Nieuw Apple music op de Apple TV 4

Wil je graag Beats 1 afspelen? Dan kan dat via het tabblad 'Radio', hier vind je de verschillende 'radiostations' en kun je Beats 1 selecteren. Zoeken naar muziek kun je doen via de daarvoor bestemde tabblad in de Muziek applicatie.

Zoeken naar muziek via de universele zoekoptie (microfoonknop op je afstandsbediening) kan helaas nog niet, volgens Apple is dit pas beging 2016 beschikbaar als Siri ook kan zoeken in Apple Music.

Lees ook: Apps installeren, verplaatsen en verwijderen op de Apple TV 4Reacties


 • Mike

  3 november 2015 om 10:39

  Inderdaad fijn dat Apple Music nu op Apple TV werkt. Echter is het wel erg vervelend dat je je eigen afspeellijsten waar vaak honderden nummers in staan niet geshuffeld kunnen worden. Ik hoop dat dit wel mogelijk gaat worden.

 • Japie

  4 november 2015 om 11:09

  Ik gebruik Apple TV ook veel voor het afspelen van muziek. Daarvoor heb ik geen beeldscherm nodig.
  De Apple TV via optical kabel aangesloten op versterker en via remote app op iPhone/iPad afspelen.
  Nu mis ik in Apple TV 4 de optical aansluiting en de remote app heeft geen opties om de Apple Music functies aan te sturen.
  2 x net niet dus voor mijn gebruik, jammer.
  Suggesties zijn welkom.

 • Wesley Fabry

  4 november 2015 om 11:11

  @Japie, je kunt de Apple TV 3 verbonden houden aan je versterker en alleen een stroomkabel is voldoende (en verbinden met het internet, maar dat is allemaal al) daarna kun je de Apple TV 4 verbinden via Airplay met de Apple TV 3 en wordt zo de muziek (al het geluid) afgespeeld op de versterkers.

 • Patrick

  5 november 2015 om 8:16

  Bij de aankondiging van Apple Music, werd Apple Music op Apple TV aangekondigd voor de herfst. Er werd echter in alle talen gezwegen (tot nu) dat het uitsluitend voor Apple TV 4 zou zijn. Misleidende communicatie…

 • Arno

  6 november 2015 om 14:57

  @wesleyDus als ik t goed begrijp word dan de Apple tv3 de ontvanger om het geluidssignaal door te sturen naar de versterker die aangesloten is via optische kabel? Moet je dan steeds opnieuw aangeven dat je airplay wil naar de Appletv3 of als dit eenmaal aangegeven staat hij standaard die connectie legt. Dit zou fijn zijn en de oplossing toch de tv4 aan te schaffen. Ik gebruik m voornamelijk voor muziek streamen en Apple music is wel fijn op de Apple tv te hebben.

 • Wesley Fabry

  6 november 2015 om 16:34

  @arno je kunt dat dan instellen via instellingen – audio en video – audio-uitvoer, hier kun je dan een airplay apparaat kiezen en gebruiken, dit staat dan vast.

 • Arno

  6 november 2015 om 17:57

  Top! Dat maakt mijn overweging een stuk makkelijker. AppleTV4 is coming!!!👍

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!