3 november 2015

advMobiel winkelen moet snel, veilig en visueel aantrekkelijk zijn

Bijna 40% van de Nederlanders verwacht dat online winkelen via een smartphone even snel of sneller gaat dan via een desktop of laptop. Dit blijkt uit een onderzoek dat Akamai Technologies in april uitvoerde onder 200 Nederlanders tussen de 28 en de 65 jaar oud.

Dat betekent dat er nog steeds een grote groep is die verwacht dat de smartphone, als het om snelheid gaat, minder goed blijft presteren. Toch adviseert Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux van Akamai Technologies, online winkeliers om in te spelen op de mogelijkheden van mobiel winkelen.

"Het is een kwestie van tijd voordat de smartphone het vertrekpunt wordt van online shoppen. Retailers zullen dus nu al de nodige maatregelen moeten nemen om klanten te blijven binden", zei Nipshagen tegen het tijdschrift Emerce.

Apple Pay

Snelheid

Eén van de belangrijkste punten waar online winkeliers volgens Akamai aan moeten werken is de snelheid van hun mobiele website of app. 84% van de deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven een website weg te klikken als deze na zes seconden nog niet is geladen. Een deel hiervan (36% van alle deelnemers) gaf zelfs aan de site al eerder weg te klikken. Volgens Akamai kunnen bedrijven hun website het beste zo inrichten dat deze binnen twee seconden op het scherm verschijnt.

Veiligheid

Een ander belangrijk punt is veiligheid. Klanten moeten het gevoel hebben dat hun gegevens goed beschermd worden als ze online een aankoop doen. 80% van de deelnemers aan het onderzoek heeft aangegeven "redelijk" tot "zeer waarschijnlijk" geen zaken meer te zullen doen met een webshop waarvan bekend is dat deze ooit is getroffen door cybercrime.

Zalando

Foto en video

Een derde aandachtspunt is het bieden van een visuele ingestelde winkelervaring. Foto´s en video´s zijn volgens 52% van de respondenten de favoriete informatiebron bij het online winkelen. Momenteel spelen webshops al volop in op deze trend. Zo heeft de app van webwinkel Zalando, die je kunt downloaden, een Fashion Finder. Deze functie maakt het mogelijk om aan de hand van een zelfgemaakte foto van een outfit, kleding te zoeken die lijkt op de kleding die je op de foto hebt gezet. Hier komt dus haast geen tekst meer aan te pas. Nipshagen verwacht dat audiovisuele media in de toekomst een steeds grotere rol zullen spelen op het internet.

Zalando – Fashion and Shopping
Zalando – Fashion and ShoppingCategorie: Shopping, Lifestyle
Ontwikkelaar: Zalando SE
iPad & iPhone  4+  130 MB DOWNLOAD GRATIS


Beeldrechten afbeelding linksboven: Flickr
downloadsource.fr CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!