6 april 2009

Apple online service assistant

applecare

Als je wilt controleren hoe lang de garantie of de AppleCare van je Mac nog geldig is dan kan je dat controleren doormiddel van de Apple Online Service Assistant. Deze web service van Apple kan ook handig zijn als je een tweedehands Mac koopt en hiervan de garantie wilt controleren.

Om gebruik te kunnen maken van de Apple Online Service Assistant heb je het serienummer van je Mac nodig. Ga naar  ▸ Over deze Mac.. en klik tweemaal op 'Versie 10.x.x', onder 'Mac OS X' zal nu het serienummer van je Mac verschijnen. Je kan hiervoor ook de applicatie systeemprofiel gebruiken, het voordeel hiervan is dat je het serienummer kan kopiëren en plakken. Het serienummer kan je in de systeemprofiel applicatie terugvinden in de sectie 'Hardware'.

Start nu Safari en ga naar de Apple Online Service Assistant:

https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do

Plak of typ het serienummer over en selecteer Nederland in de dropbox. Na het invullen van de gegevens verschijnt een webpagina waarin wordt aangeven tot wanneer de garantie of AppleCare van je Mac geldig is. Wanneer de garantie van je Mac is verlopen krijg je een link te zien naar de ondersteuning pagina van het betreffende product.

onlineserviceassistant

De Apple Online Service Assistant kan voor alle Apple producten worden gebruikt. De onderstaande link verwijst naar een Nederlandse Apple pagina waarop wordt aangegeven hoe je het serienummer van een Apple hardware product kunt terugvinden.

Het serienummer van een Apple hardware product opzoeken:
http://support.apple.com/kb/HT1349?viewlocale=nl_NL

Wanneer je meer informatie over je Mac wilt hebben dan is dat mogelijk doormiddel van ons eerder gepubliceerd artikel: Check de afkomst en leeftijd van je Mac

Dit artikel is verouderd, klik hier voor een recentere uitleg voor deze functieReacties


 • Mathijs

  6 april 2009 om 11:47

  Voor info over je mac kan je ook kijken op:
  http://www.appleserialnumberinfo.com/

  Mijn collega heeft deze site in beheer.

  Gr. Mathijs

 • Peter Verschoor

  6 april 2009 om 21:45

  Geweldige tip! Ik kreeg een tijd geleden een mailtje van Apple dat de indruk wekte dat mijn Apple Care niet was geactiveerd, terwijl ik dat wel had gedaan.
  In plaats van een hoop heen-en-weer-gebel nu even de website gecheckt en inderdaad, Apple Care was geactiveerd. Binnen een minuut wist ik het.
  Dank voor deze tip!

 • Peter Verschoor

  6 april 2009 om 21:51

  P.S. Ik bedoelde de tip van ironmanixs maar de link van Mathijs is ook nuttig, kan daar veel info over mijn Mac vinden, de status van Apple Care is te zien via een link naar de Apple Site uit de Tip. Kortom, ook een zeer handige site. Dank!

 • Tijn

  23 april 2009 om 0:55

  Toch is het erg nuttig om deze informatie soms op te kunnen roepen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!