28 juni 2009

Apple TV 2.4: Flickr, iPhone Remote en meer…

appltv-png

De afgelopen week heeft Apple voor de Apple TV een nieuwe update 2.4 gereleased. Naar alle waarschijnlijk hadden ze nog wat tijd over bij Apple om aan hun hobby project te kunnen werken. Geen super grote wijzigingen maar toch wel weer een paar handige toevoegingen en aanpassingen.

Tijdens het afspelen van een video is het vanaf nu mogelijk om met de links/rechts knoppen op je afstandsbediening sneller vooruit of achteruit af te spelen. Het aantal klikken in de gewenste richting versnellen het effect. Wanneer je de omlaag knop indrukt krijg je een overzicht van de hoofdstukken mits de video dit ondersteund.

Er zijn ook vernieuwingen aangebracht in de overzichten van beschikbare media. Zo kan je nu bij films, TV shows en podcasts sorteren op datum, aflevering en de 'gezien'-status.

Aan het menu foto's ▸ Flickr is een handige zoekfunctie toegevoegd waarmee je in de gigantische Flickr foto database op tags kunt zoeken. Een uitgevoerde zoekopdracht kan worden opgeslagen en de resultaten kunnen als slideshow worden weergegeven.

En last but not least kan je vanaf nu je Apple TV volledig bedienen door de ge-update versie van de iPhone Remote 1.3 applicatie. Doormiddel van 'finger gestures' kan je nu eenvoudig met je iPhone door de menu's navigeren zonder een RSI duim te krijgen. Het is even wennen maar de bediening gaat een stuk vloeiender dan met de standaard witte Apple remote. In de onderstaande video van Techcrunch kan je zien hoe de de nieuwe Remote app werkt in combinatie met de Apple TV.

Mocht je de update nog niet geïnstalleerd hebben, hij is terug te vinden in het menu onder: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Werk software bij. Ook de gebruikers van een gehackte Apple TV kunnen met een gerust hart upgraden naar versie 2.4, deze wordt namelijk ondersteund door de aTV Flash patchstick v3.6.1.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9SnzMyqTG9E

Video: www.techcrunch.com


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: