21 januari 2014

Apple TV: 33% korting op aTV Flash black

apple tv icon retinaMet behulp van de Apple TV kun je snel en eenvoudig je gehele iTunes bibliotheek raadplegen, films huren, foto's bekijken en nog veel meer. Dankzij Airplay kun je eenvoudig content streamen naar je Apple TV vanaf je iPhone, iPad, Mac en andere compatible apparaten.

Al deze functies klinken bijzonder handig en is zeker een toegevoegde waarde, echter blijft de keuze beperkt. Bovendien kunnen we een hoop standaard opties niet gebruiken omdat deze alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Gelukkig is er een oplossing voor met aTV Flash (Black) kun je extra software installeren en gebruiken die 100% zeker je Apple TV naar een nieuw level brengt.

atvflash

Zo kun je draadloos een externe schijf benaderen en deze content afspelen op je Apple TV. Daarnaast kun je applicaties zoals een webbrowser, weer, RSS reader en andere installeren. Bovendien kun je ook videobestanden afspelen die niet Apple gerelateerd zijn, denk hierbij aan AVI, DiVX, MKV, etc. Meer functies kun je bekijken in onderstaande video. Een Apple TV kan worden gejailbreakt met behulp van Seas0nPass (gratis), hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden op appletips.

Hierna kun je aTV Flash (black) installeren op je Apple TV. aTV Flash (black) kost normaal $29,95 maar is vanaf vandaag tijdelijk te koop voor $19,99 (€14,60). Klik hier voor meer informatie over deze actie of check de iDeals pagina op appletips.

Helaas kan voorlopig alleen nog maar de Apple TV 2e generatie worden voorzien van aTV Flash (black). De kortingsactie is tijdelijk dus wees er snel bij.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Hans

  17 januari 2014 om 9:46

  Let op: Firecore werkt alleen met de (oude) tweede generatie aTV. Firecore meldt al heel lang dat ze ‘binnenkort’ met een oplossing voor de derde generatie aTV komen. Nou, ik wacht al meer dan een jaar. Proberen contact op te nemen is tevergeefs: geen gehoor.

 • Tom Berends

  17 januari 2014 om 11:28

  “Een Apple TV kan worden gejailbreakt met behulp van Seas0nPass (gratis), hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden op appletips.”Dit soort info verwacht ik op een obscuur internetforum, maar niet hier.

 • Johan

  18 januari 2014 om 8:05

  @ tom berends, jailbreaken is gewoon legaal hoor en kan dus prima op deze site uitgelegd worden.

 • Fred

  19 januari 2014 om 11:13

  @Johan goed gesproken vriend.

 • victor

  19 januari 2014 om 14:05

  Jailbreaken is inderdaad volkomen legaal. Maar volgens mij ook volkomen overbodig . Ik geniet al vanaf het begin van mijn Apple tv 3 zonder Jailbreaken . MKV ’s even via “subler” omzetten en op mijn externe hardeschijf geplaatst . Via een sneltoes ( alt ) de films in iTunes slepen waardoor ze niet fysiek in de iTunes bibliotheek gezet worden. Verder die ik er alles mee Netflix , muziek streamen etc.

 • Philip

  19 januari 2014 om 17:02

  Maar als ik goed begrijp, heb je dus nog steeds een Mac nodig die iTunes draait om via de AppleTV de media van die externe harde schijf te streamen ? Of ben ik verkeerd (want anders zie ik het nut niet in van deze extra mogelijkheid)

  Ik heb externe HDD’s aangesloten aan mijn TimeCapsule, het ideaal zou zijn als de muziek en videobestanden via AppleTV konden gestreamed worden ZONDER dat mijn MacMini moet blijven draaien met iTunes.

 • Sjoerd

  20 januari 2014 om 15:49

  Op de verkoopsite bij de system requirements staat onder andere “Mac: OS X 10.6 (Snow Leopard) or later”.

  Is dit dan alleen de versie voor Mac OSX of kunnen Windows-gebruikers ook profiteren van deze aanbieding?

 • Wesley Fabry

  20 januari 2014 om 16:13

  @sjoerd helaas is de actie alleen voor de Mac OS X variant

 • Rebos

  21 januari 2014 om 10:02

  Ik gebruik ATV FlashBlack al sinds het uitbrengen ervan. Heb zelf 2 ATV2’s en ze lezen mijn Synology Mediashares o.a. perfect uit. Ik gebruik mijn iMac of Macbook er niet tussen, dus geen tussenkomst van iTunes bij mij. De enige tussenkomst van de macbook is als ik een ATV2 (of de zilveren 1) moet flashen voor iemand die dit ook wil.

  Het is een 2step handeling. eerst de jailbreak via Seasonpass (USB connectie, Windows en OS X mogelijk) en daarna ATV aan het netwerk hangen (ETH of WiFi) en vervolgens de Flash Black actie uitvoeren

  FireCore wacht zelf ook op het mogelijk worden van aanpassen van iOS firmwares o.b.v. de lekken waar de jailbreak community almaar druk mee is. FireCore ‘ontdenkt’ de flaws dus niet zelf, maar herschrijft ze enigzins om te laten werken via de Seasonpass/FlashBlack combo.

  de ATV3 is gewoonweg nog altijd niet gekraakt (er is relatief ook minder vraag naar dan voor de iPhone)

  @AppleTips
  Mocht hier iets te veel info staan, be free to adjust the text

Een reactie toevoegen: