22 januari 2011

Apple TV 2 Jailbreaken met Seas0nPass

Seas0nPass is een jailbreaktool voor de Apple TV 2 die is uitgebracht door FireCore (de makers ATV Flash). Met Seas0nPass is het vrij eenvoudig om een Apple TV 2 4.1.1 (iOS 4.2.1) te voorzien van een Jailbreak. De Seas0nPass tool kan volledig automatisch een customized firmware bestand met Jailbreak functionaliteit aanmaken die hierna geladen kan worden op de AppleTV 2.

De tool voorziet tevens in een optie om de Apple TV 2 op te starten in ‘tethered boot’ mode. Dit is nodig omdat er (op dit moment) nog geen ‘un-tethered’ jailbreak beschikbaar is voor iOS 4.2.1. Je kunt Seas0nPass (Mac OS X 10.6 en hoger) gratis downloaden op de FireCore website, de source code van de tool is beschikbaar via Github. Naast de tool heb je ook een micro USB kabel nodig om een restore uit te kunnen voeren.

Stap 1: Unzip ‘Seas0nPass.zip’ en start de applicatie.

Stap 2: Selecteer de optie ‘Create IPSW’, automatisch zal de juiste Apple TV firmware worden gedownload en wordt er een aangepaste IPSW met jailbreak aangemaakt.

Stap 3: Op het moment dat de tool erom vraagt sluit je de Apple TV 2 aan op je Mac met behulp van een micro-USB kabel, laat de voedingskabel uit het apparaat! Houd hierna de ‘menu’ en ‘play’ knop op de afstandsbediening 7 seconden ingedrukt.

Stap 4: iTunes zal automatisch worden geopend en het restore proces wordt gestart.

Stap 5: Nadat iTunes heeft bevestigd dat het herstel proces is afgerond is de Apple TV 2 voorzien van een jailbreak. Je dient nu de Apple TV 2 op te starten in een ‘tethered boot’ mode.

Stap 6: Verwijder de micro USB kabel en start Seas0nPass, selecteer de ‘Boot Tethered’ optie.

Stap 7: Sluit de Apple TV 2 aan op de voedingskabel en de micro USB kabel als Seas0nPass hierom vraagt. Wacht totdat de status led op de voorzijde van het apparaat snel gaat knipperen. Houd hierna opnieuw de ‘menu’ en ‘play’ knop op de afstandsbediening 7 seconden ingedrukt.

Stap 8: Seas0nPass zal automatisch de Apple TV 2 in tethered boot mode opstarten. Sluit hierna de HDMI kabel aan en verwijder de micro USB kabel. De AppleTV 2 is nu voorzien van een jailbreak.Reacties


 • Robbert

  22 januari 2011 om 10:32

  Leuk zo’n jailbreak, maar wat schiet je er nou uiteindelijk mee op? Welke programma’s zijn er te installeren nu?

 • smoldersonline

  22 januari 2011 om 10:51

  Plex, XBMC, bijvoorbeeld

 • Vince

  22 januari 2011 om 11:41

  Is het de bedoeling dat je de Apple TV 2 uitzet als je hem niet gebruikt of dat je hem altijd aanlaat? Ik ben van plan er een te gaan kopen.

 • robin

  22 januari 2011 om 12:12

  Jammer want dan moet je wel een macbook hebben .
  Als je heb jailbreakt en dan weer aan je tv wil aansluiten is de jailbreak er al weer af .
  Ik snap niet dat ze niet gelijk met een unteterd jailbreak komen

 • Peer

  22 januari 2011 om 16:11

  Met altijd “aanstaan” wordt daarmee bedoelt aan de stroom?
  Want als de ATV even niet gebruikt wordt dan valt hij in zijn slaapstand en het lampje gaat dan uit. Of moet ik dit zo instellen dat het lampje altijd aanblijft?

 • Ton

  22 januari 2011 om 18:31

  De Jailbreak is duidelijk nog in Beta, ik heb Seasonpass 3 keer geprobeerd uiteindelijk werkt hij, belangrijk is het goede moment van inpluggen stroom en hdmi ed. na de jailbreak de beta van Firecore er op gezet en alleen apple logo ATV start niet op. Weinig positief nieuws.

  Ik heb hem gerestored via Itunes wacht nog maar even een paar weken tot het een en ander stabieler is, op het forum van Firecore zie ik dat er ook ATV’s gebricked zijn, ik denk dat ze daarmee bedoelen dat je hem als Ijshockepuck kan gebruiken.

  Oeps,

 • Maarten

  23 januari 2011 om 8:48

  In december 2010 heb ik met zgn. vroegboek-korting AppleTV Flash van http://www.firecore.com kunnen kopen. Zag er allemaal goed en veelbelovend uit.

  In december was er nog geen jailbrake beschikbaar. Eind december kwamen ze met en jailbrake voor experts, ik heb mij niet hieraan gewaagd.

  Firecore gaf aan dat er in januari een nieuwe vorm van jailbraken aan zou komen, da’s de Seas0nPass. Ik heb deze meerder malen geprobeerd te laten lopen en geen een keer gelukt. Soms krijg je een errormelding in iTunes, dan komt het AppleTV opstart logo niet meer in beeld, dan reageert ie niet meer op de afstandbediening als je de 2 knopen tegelijkertijd moet indrukken. Bij mij komt ie niet verder…jammer.

  Ik, wij, zijn niet de enige met deze problemen. Ik heb inmiddels mijn geld retour van Firecore, daar doen ze niet moeilijk over, want er zijn heeeel vel klachten. De mail van de sales afdeling waarin ze uitleggen dat er veel problemen zijn kan ik je sturen.

  Wil je nog meer info over Firecore i.c.m. Seas0nPass, lees je hier:

  http://support.firecore.com/entries/387605-jailbreaking-101-seas0npass

 • Jean-Pierre

  23 januari 2011 om 9:34

  Had de mijne al eerder gejailbreakt maar volgens een andere manier . Maar verder nog niets mee gedaan. Moet eens op onderzoek uitgaan.

 • Ton

  25 januari 2011 om 9:49

  Bedankt,

  Ik had met de appletv G1 al een lifetime update gekocht, daar werkt het overigens perfect, ik wacvht af en vertrouw er op dat ze een mooie hack maken.

 • Hans

  25 februari 2011 om 19:00

  De optie “boot tethered” kan ik niet meer kiezen als ik hierop klik krijg ik de volgende melding: The AppleTV2,1_4.2.1_8C154 firmware is untethered and does not require this process!

 • Fred

  28 mei 2011 om 16:11

  Hoi,
  Ik heb een vreemd probleem. Al geruime tijd het ik AppleTV2 en al vanaf het begin gejailbreakt en daarna met alle SW updates ook gejailbreakt de laatste keer met Seas0nPass. Alle goodies er in geladen en het werkt altijd als een speer. Mijn vriend wilde het ook (wie niet!!). Dus ik was in Madrid en in de Apple Store voor hem een AppleTV2 gehaald en thuis gejailbreakt, alle goodies erop en aansluiten om mijn TV. Werkt prima. Op zijn TV echter een nw Philips 37PFL7605 H/12 wel appeltje maar daarna tekst geen signaal?. Die van mijzelf gepakt aangesloten, hetzelfde verhaal. Die van hem via iTunes hersteld naar de standaard waarden, aansluiten op de Philips TV en het werkt. Weer Jailbreak er over heen,, wel opstarten te zien met appletje maar daarna een tekst met geen signaal en niets te zien. Weer op mijn TV Samsung, werkt met jailbreak prima. Probleem is dus dat de Philips TV Model 37PFL7605 H/12 wel werkt met de standaard AppleTV2 maar niet werkt met een gejailbreakte AppleTV2. Heeft iemand anders hier ook ervaring mee, of weet iemand wellicht een oplossing. Ik lees het gaarne.

 • Alex

  24 juli 2011 om 11:08

  Heb sinds gister de AppleTv alleen als ik de stapjes volg zoals beschreven bij Seasonpass krijg ik bij het herstellen van Itunes een foutmelding……..de bekende melding van :itunes restore script failed selecting ipsw in finder.
  Iemand een idee?

 • cor

  7 augustus 2011 om 22:56

  ik heb het zelfde probleem ik krijg na deze jailbraek geen orginele softwaren op mijn apple tv2

 • marc

  10 december 2011 om 21:54

  Of je bouwt je oude pc die toch staat te verstoffen om tot media-server, prikt er een cheap HDMI en klaar.

  Of je koopt duur een Mac mini en installeert VLC. En je hebt de wereld aan opties (ook naast films kijken, kan je interwebben, Skypen of w/e)

  Zie persoonlijk het voordeel van een Apple TV (nog) niet, een klein apparaatje dat alleen iTunes streams kan ontvangen. Of je moet met AirFlick gaan zitten klooien.

Een reactie toevoegen: