21 november 2015

tvOSApple TV 4: Een verlanglijst maken en gebruiken voor Films

Apple TV 4 icoon

De Apple TV 4 zul je niet alleen gaan gebruiken om games mee te spelen, ook films en series spelen een centrale rol. Via de ‘Movies iTunes’ app kun je snel en eenvoudig door de iTunes Store navigeren voor films.

Voor mensen die niet vaak films kijken is dit zeker een uitkomst, via de iTunes Store kun je namelijk films kopen of huren. Daarom is het handig dat je een verlanglijst kunt aanmaken. Zo kun je deze toevoegen als je interessant film ziet die je later wilt bekijken. Hoe je zo’n lijst aanmaakt lees je hieronder terug.

• Open ‘Movies iTunes’ app
• Navigeer of zoek naar de film
• Open de film voor extra info
• Navigeer door te vegen naar de optie ‘Verlanglijst'

verlanglijst aanmaken Apple TV

Druk nu op het touchpad om de film toe te voegen aan je verlanglijst, de plus-knop wordt nu een min-knop. Door nogmaals te drukken verwijder je de film weer uit je verlanglijst (min wordt plus), dit laatste zul je toepassen wanneer je de film bekeken hebt.

Om je verlanglijst te bekijken volstaat het om naar het overzicht van alle films te navigeren in de app. Veeg dan omhoog of druk een aantal keren op de menu-knop tot je de menubalk ziet verschijnen. Veeg naar het tabblad ‘Verlanglijst’ om deze te openen. l

verlanglijst bekijken Apple TV

Vanuit deze lijst kun je de film openen en onmiddellijk huren of kopen. Er is nog een voordeel van deze lijst, films die net gelanceerd zijn, zijn vaak duurder om te kopen of huren, enkele maanden en zelfs weken is deze al enkele euro’s goedkoper. Via de verlanglijst kun je dit haarfijn in de gaten houden en de film kopen of huren op het juiste moment.

Lees ook: Handige trucs voor het toetsenbord op de Apple TV 4Reacties


  • Fred

    8 januari 2016 om 15:07

    Bestaat er geen mogelijkheid om je IMDB verlanglijst te importeren in Itunes of zo?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!