15 november 2015

tvOSApple TV 4: Een alternatief voor de Podcasts app

podcasts logo podcast

Update: Sinds 25 januari 2015 is de Podcast applicatie beschikbaar op de Apple TV 4, meer informatie hierover lees je hier terug. Overigens is onderstaande tip nog zeker een mogelijkheid om toe te passen.

Helaas er is nog geen Podcasts applicatie beschikbaar op de Apple TV 4, dat is erg jammer, maar momenteel kun je er nog maar weinig aan doen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden die je kunt toepassen, met behulp van Airplay en Thuisdeling kun je alsnog je favoriete podcasts bekijken op de nieuwe Apple TV.

Als eerste behandelen we Thuisdeling in combinatie met een Mac of PC. Dit dien je eerst te activeren in iTunes via Archief ▸ Thuisdeling ▸ Schakelen Thuisdeling in. Log in met je Apple ID en zorg ervoor dat de podcasts die je wil bekijken zijn gedownload in iTunes.

Open vervolgens op je Apple TV ‘Instellingen' applicatie en navigeer naar Accounts ▸ Thuisdeling ▸ Schakel thuisdeling in door in te loggen met je Apple TV. Vervolgens kun je de ‘Computers’ applicatie openen op je Apple TV, hier vind je jouw muziek, films en podcasts terug die fysiek aanwezig zijn in iTunes op je computer.

podcasts via thuisdeling Apple TV 4

Helaas moet je steeds de podcasts downloaden in iTunes voor je ze op de Apple TV kunt afspelen en moet je computer tijdens het afspelen actief zijn. Gelukkig is er nog een tweede optie genaamd airplay op je iPhone, iPad en zelfs op je Mac.

Podcasts via Airplay

Airplay werkt voor podcasts vrijwel hetzelfde als voor andere films en muziek, open de Podcasts applicatie op je iPhone of iPad en speel de podcast af. Tik op het Aiplay icoon en kies je Apple TV om de podcast te streamen. Voordeel hiervan is dat je de aflevering niet moet downloaden voor je het kunt afspelen. Eerder hebben we al uitgebreid uitgelegd hoe je content kunt streamen via Airplay naar de Apple TV, alles lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Content via Airplay streamen naar je Apple TVReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!