26 januari 2016

tvOSPodcast app vanaf nu beschikbaar op de Apple TV 4

podcasts logo podcast

Bij de lancering was de Apple TV helaas nog niet compleet, we kregen er welliswaar een App Store bij, maar we moesten ook met minder doen.

Zo werkte de Remote applicatie voor iOS niet meer en was er geen Podcast app. De Remote app kun je ondertussen weer gebruiken en sinds afgelopen nacht is de Podcast applicatie ook weer beschikbaar op de nieuwste generatie Apple TV.

De Podcast app komt samen met tvOS 9.1.1, de kleine update heeft naast het toevoegen van de Podcast app ook een bugfix met betrekking tot het ongevraagd vragen naar een wachtwoord na het downloaden van een applicatie. De update wordt automatisch geïnstalleerd of kun je handmatig installeren via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-update.

Podcast app op de apple tv

Met behulp van de Podcast app kun je naar podcasts luisteren of ze bekijken. Tegenwoordig heb je niet alleen luisterfragmenten (zoals een radio-uitzending), maar ook een hoop video's, denk hierbij aan het journaal of de Apple events.

Via de App kun je snel jouw niet-afgespeelde podcasts bekijken, nieuwe podcasts ontdekken via 'Uitgelicht' en kun je kijken wat populair is met behulp van de 'Hitlijsten'. Uiteraard wordt alles gesynchroniseerd met al je andere Apple apparaten. De app is standaard geïnstalleerd in tvOS en kan niet worden verwijderd.

niet afgespeeld podcast

tvOS 1.1.1 is nog maar een kleine update, dit voorjaar kunnen we tvOS 9.2 verwachten met verschillende extra's zoals de mogelijkheid om een Bluetooth toetsenbord toe te voegen, een vernieuwde appkiezer (gelijk aan de iOS variant), apps plaatsen in mappen (folders), en nog veel meer.

Lees ook: De belangrijkste nieuwe functies in iOS 9.3, tvOS 9.2, OS X 10.11.4 en watchOS 2.2Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: