6 november 2015

tvOSDe Apple TV 4 (geforceerd) herstarten

apple tv icoon

De Apple TV 4e generatie kun je net zoals de voorgaande Apple TV’s herstarten, dit kan op een gewone of geforceerde manier. Deze laatst is vooral handig bij problemen.

Wanneer je Apple TV niet meer naar behoren werkt of het scherm blijft ‘hangen’ en je kunt niet meer navigeren dan is vaak een geforceerde herstart de enige oplossing. De stroomkabel uittrekken is niet de juiste oplossing en raden we ook niet aan.

Om de Apple TV geforceerd te herstarten volstaat het om de menu- en thuisknop tegelijkertijd in gedrukt te houden tot de Apple TV vanzelf opstart. Wil je dit toepassen op voorgaande versies dan dien je de play/pauze- en menuknop ingedrukt te houden tot het Appel logo verschijnt.

Apple TV 4 herstarten

Wanneer je wel nog kunt navigeren op de Apple TV dan kun je de Apple TV ook herstarten via de instellingen. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Systeem ▸ kies hier voor de optie ‘Herstart’.

De Apple TV wordt nu herstart, via instellingen kun je ook de Apple TV in sluimerstand plaatsen (Sluimer nu). Dit kan ook door de thuisknop ingedrukt te houden en te kiezen voor ‘Sluimer’, gekoppelde apparaten worden ook uitgeschakeld.

Lees ook: De appkiezer openen en apps volledig afsluiten op de Apple TV 4


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: