5 mei 2017

BasisDe naam van je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en overige Apple producten wijzigen

iPhone 7 alle kleuren

De naam wijzigen van een Appl apparaat lijkt misschien niet echt belangrijk, maar het kan wel handig zijn bij het beheren van je apparaten. De naam van je iPhone, iPad, Mac, etc. wordt op verschillende locaties getoond, denk hierbij tijdens het gebruik van persoonlijke hotspot, Airdrop, Zoek mijn iPhone, etc.

Daarom is het handig dat je een aangepaste maar vooral korte naam hebt. Zo zie je in één oogopslag de apparaten in de lijst of kunnen andere je herkennen aan een vaak unieke naam. Standaard zal iOS, macOS, etc. de naam '[Apparaat] van [voornaam]' gebruiken, maar je kunt ook zelf de naam handmatig aanpassen.

Naam wijzigen van iPhone, iPad of iPod Touch

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Info'
• Open 'Naam'

Pas vervolgens de naam aan en keer terug, de naam is nu gewijzigd en wordt gebruikt voor dit toestel. Herhaal dit op al je iOS apparaten wanneer je ook die namen wil wijzigen.

De naam wijzigen iPhone en apple watch

Naam van een Apple Watch wijzigen

Ook de Apple Watch heeft een unieke naam, deze kun je handmatig aanpassen via de Apple Watch applicatie op je iPhone. Navigeer naar het tabblad 'Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Info ▸ Naam ▸ pas de naam aan en keer terug.

Mac naam wijzigen

Open het -menu en navigeer naar 'Systeemvoorkeuren'. Open het voorkeurenpaneel 'Delen' en pas vervolgens de naam aan bij het tekstveld 'Computernaam', druk op enter om de naam te wijzigen. De lokale host kun je via de knop 'Wijzig' aanpassen.

De naam van een Mac wijzigen

De naam van overige apple producten wijzigen

AirPods

Koppel de AirPods aan je iPhone, ga naar Instellingen ▸ Bluetooth ▸ tik op de i naast de naam van je AirPods ▸ naam ▸ pas de naam aan en keer terug.

Apple TV 4

Open Instellingen ▸ Airplay ▸ Naam Apple TV ▸ kies voor 'Aangepaste naam' voor een persoonlijke naam

Airport of Time Capsule

Open op een Mac AirPort-configuratieprogramma en klik je AirPort of Time Capsule aan. Klik op 'Wijzig' en navigeer naar het tabblad 'Basisstation', pas hier bij 'Naam basisstation' de naam aan. Via de iOS AirPort app kun je de naam ook wijzigen. Dit doe je door de app te openen ▸ AirPort of Time Capsule ▸ Wijzig ▸ Basisstation

Lees ook: Enkele iOS en macOS (OS X) basistermen

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!