14 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Inhoud van iCloud Drive optimaliseren voor extra Mac-opslag

iCloud Drive logo

Vanaf macOS Sierra wordt er slim omgegaan met je Mac-opslag. Zo kun je deze optimaliseren, hoe dit precies werkt lees je hier terug. Daarnaast kun je ook de iCloud Drive opslag optimaliseren op je Mac.

Vanaf macOS Sierra kun je ervoor kiezen om de mappen 'Bureaublad' en Documenten' online te bewaren. Alles wordt dan opgeslagen in iCloud en wordt zo met al je apparaten gesynchroniseerd. Hierdoor bevinden zich steeds meer bestanden in iCloud met als voordeel dat macOS de opslag kan optimaliseren.

Optimaliseren staat gelijk aan het goed besteden van de aanwezige vrije opslag. Wanneer macOS merkt dat de Mac-opslag vol raakt kan iCloud Drive bestanden van je Mac verwijderen en alleen een snelkoppeling bewaren. Uiteraard blijft het bestand aanwezig in iCloud. Wanneer je het bestand nodig hebt wordt deze gedownload en kun je deze gebruiken.

iCloud Drive opslag optimaliseren inschakelen in macOS

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'iCloud'
• Klik naast 'iCloud Drive' op 'Opties'
• Vink onderaan de optie 'Optimaliseer Mac-opslag' aan

iCloud drive opslag optimaliseren in macOS

Vanaf dat moment worden, indien nodig, bestanden niet opgeslagen op je Mac, maar alleen in iCloud Drive. Wanneer je dan een bestand nodig hebt wordt deze gedownload uit iCloud en kun je deze gebruiken. Door het activeren van deze optie worden er geen bestanden definitief gewist door deze optie.

De optie is te vergelijken met de iCloud-fotobibliotheek, als er voldoende ruimte is worden alle foto's lokaal bewaard, zo niet enkele een lagere resolutie.

Lees ook: Wat is iCloud Drive en wat kun je ermee?

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!