9 december 2015

tvOSBedien de Apple TV met de Remote app voor iPhone, iPad en Apple Watch

Apple Watch icon voor remote

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf tvOS 9.1 is het mogelijk de Apple TV te bedienen met de Remote applicatie. Deze kun je gebruiken op de iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch.

Op eenvoudige wijze kun je via de app je Apple TV bedienen, vooral de Apple Watch versie is handig want je hebt dan altijd je afstandsbediening bij de pols, euh.. hand. Hoe je de Remote app gebruikt lees je hieronder terug.

Installeer de app op je iPhone, iPad of iPod Touch en open deze. Selecteer in de lijst je Apple TV en wacht tot de verbinding tot stand is gekomen. Daarna kun je op het scherm naar links, boven, rechts en onder vegen om te navigeren op de Apple TV. Tik op het scherm om iets te selecteren.

Remote iPhone Apple TV

Door links of rechts te tikken of te vegen kun je vooruit- of terugspoelen, maar ook de menuknop, play-pauzeknop, etc. kun je raadplegen vanuit de app. Daarnaast is de Remote de uitkomst om tekst in te voeren op de Apple TV, zodra je tekst kunt invullen zal in de Remote app het toetsenbord worden geactiveerd.

Om de Remote app te kunnen gebruiken moeten beide toestellen op het zelfde netwerk zijn aangemeld en moet Thuisdeling zijn ingeschakeld. Dit doe je op de Apple TV via Instellingen ▸ Accounts ▸ Thuisdeling. In de Remote app kun je dit inschakelen via Instellingen. Heb je thuisdeling geactiveerd in iTunes? iTunes ▸ Menubalk ▸ Archief ▸ Thuisdeling, dan kun je ook je iTunes bibliotheek beheren vanuit de Remote app.

Remote op de Apple Watch

Zorg dat je de Remote applicatie hebt geïnstalleerd op je iPhone via bovenstaande procedure. Om hem te installeren op je Apple Watch dien je via de Apple Watch applicatie op je iPhone te gaan naar 'Mijn Watch'. Hier kun je de Remote app ook installeren door 'Remote' te kiezen in de lijst en vervolgens ’Toon app op Apple Watch' te activeren. Open daarna de Remote applicatie en volg onderstaande stappen.

Kies je Apple TV of voeg deze toe via 'Nieuw apparaat' en volg de stappen. Vervolgens kun je de Apple TV bedienen, Veeg om door de menu-opties van de Apple TV te bladeren en tik op het scherm om te selecteren.

Apple TV remote Apple Watch

Ook andere opties kun je benaderen vanaf je Apple Watch, Afspelen en pauzeren kun je doen via de play-en pauzeknop, via menu ga je terug, etc. Ook kun je jouw iTunes-bibliotheek benaderen vanaf je Apple Watch, dit kan wanneer Thuisdeling is ingeschakeld zoals we hierboven hebben uitgelegd.

Lees ook: Een universele afstandsbediening toevoegen aan je Apple TVReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!