9 december 2015

Parrot Flower Power: Intelligente sensor voor je planten (inclusief handige app)

Parrot Flower Power

Wie graag eigen groenten kweekt weet dat bepaalde zaken ontzettend belangrijk zijn zoals vochtigheid en licht. Je kunt afgaan op je ervaring, maar een handig hulpmiddel is altijd fijn. Daarom is de Parrot - Flower Power een echte aanrader.

Dit gadget kun je in de bloempot plaatsen van je plantje, deze meet vervolgens alle belangrijke aspecten voor een goede groei zoals vochtigheid, mest, temperatuur en licht. Daarbij is het een ideaal product voor mensen die planten (in huis) niet levend kunnen houden. Alle gegevens worden gebundeld en doorgestuurd via (Low Energy) Bluetooth naar de iOS applicatie voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

Parrot1

De applicatie 'Flower Power' heeft een database met een gigantisch veel planten. Van groenten en fruit tot gewone prachtige bloemen, kamerplaten en zelfs cactussen. In de database vind je een hoop informatie terug over iedere plant en zijn verzorging. Deze kun je gratis downloaden in de iOS App Store en kan dus ook gebruikt worden als je (nog) geen Parrot hebt. Uiteraard werkt de applicatie optimaal met een Parrot sensor. Het slimme gadget plaats je in de bloempot en koppel je vervolgens aan de app.

Parrot Flower Power
Parrot Flower PowerApple Watch app
Categorie: Lifestyle
Ontwikkelaar: Parrot
iPad & iPhone  4+  153 MB DOWNLOAD GRATIS

Parrot2

De Parrot meet de vochtigheid van de grond, maar ook de hoeveelheid meststof en als de plant voldoende licht en warmte krijgt. Deze gegevens worden via bluetooth doorgestuurd naar de App en worden geanalyseerd door de applicatie. Aan de hand van deze analyse geeft de App je meldingen wanneer je de plant water of meststof moet geven, verplaatsen naar een (minder) zonnigere plek of als je de temperatuur moet verhogen of verlagen. Hierdoor kun je de plant optimaal verzorgen zonder zelf alles te moeten bijhouden. De Parrot is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Parrot3

Meer informatie over de werking van de techniek in de Parrot kun je teruglezen op de website van dit product. Wijzelf hebben de Parrot nu al enige tijd in ons bezit en zijn tevreden over deze geniale uitvinding. Door de perfecte analyse geef je nooit te veel of te weinig water dat vooral voor kamerplanten erg cruciaal is. Wanneer je na een tijd de ene plant in perfecte staat hebt en je weet wanneer en hoeveel water hij nodig heeft, dan kun je de Parrot weer gebruiken in een andere plant. Daarnaast kun je meerdere Parrots toevoegen aan de app om zo je hele huis en tuin te analyseren.

De Parrot - Flower Power is te koop in verschillende webwinkels, bekijk hiervoor onderstaand overzicht.

Online Apple Store
MediaMarkt
CentralPointReacties


  • herman

    9 december 2015 om 16:37

    Wat we erg jammer is, is dat deze gadget alleen via Bluetooth kan communiceren. Om het met bijvoorbeeld IFTTT te laten werken moet er dus altijd een iOS device in de buurt zijn. De flower power zal dus nooit richting het internet of things schreeuwen om water of meer licht via WiFi, want dat kan het niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!