8 december 2015

tvOSUpdate iOS 9.2, OS X El Capitan 10.11.2 en tvOS 9.1 nu beschikbaar

Logo voor iOS 9

Apple heeft zojuist iOS 9.2, OS X El Capitan, watchOS 2.1 en tvOS 9.1 uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, Apple Watch en Apple TV 4. De updates zijn vooral gericht op het oplossen van problemen en bugs.

Verder heeft Siri in iOS 9.2 ondersteuning voor de Arabische taal, ondersteuning voor Mail Drop en een verbeterde Safari webviewer voor het openen van links. OS X en tvOS bevatten vooral bugfixes. De software-update voor alle platformen zijn aan te raden voor iedere gebruiker want deze zorgt ervoor dat vele functies weer opnieuw goed functioneren.

Lees ook: Tips voor voor iOS 9, klik hier voor het overzicht

Je kunt iOS 9.2 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wie veel problemen heeft met iOS 9 raden wij aan om iOS 9.1 via iTunes te installeren, waarom lees je hier terug op appletips.

ios 9 standaard foto

Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

OS X El Capitan 10.11.2

In de OS X 10.11.1 update worden vooral enkele vervelende bugs opgelost en worden enkele puntjes op de i geplaatst. De OS X software-update is aan te raden voor iedere El Capitan gebruiker want deze zorgt ervoor dat vele functies weer opnieuw functioneren en alles goed werkt. De update voor OS X El Capitan is gratis te downloaden in de Mac App Store, navigeer naar het tabblad 'Updates' en klik op 'update'.

Lees ook: Haal meer uit je Mac met deze tips voor OS X El Capitan


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

El Capitan installatie

watchOS 2.1

WatchOS 2.1 is vooral een kleine update die enkele bugs oplost en moet de Apple Watch nog iets stabieler maken. Nieuwe functies lijken niet zijn toegevoegd buiten het gebruiken van de nieuwe emoji's. De update voor de Apple Watch vind je terug in de gelijknamige applicatie op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update. De update kan enkel onder iOS 9.2 worden uitgevoerd!

Lees ook: Haal meer uit je Apple Watch met deze tips

tvOS 9.1

Ook tvOS 9.1 lost enkele vervelende bugs op zodat alles soepel verloopt op je Apple TV 4. Standaard wordt de update automatisch geïnstalleerd (later op de avond), maar je kunt hem nu ook handmatig bijwerken. Dit doe je via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ Werk software bij. Vervolgens selecteer je 'Download en installeer'. Wil je de update liever later installeren kies dan voor 'Werk later bij'. De instellingen voor software-updates kun je overigens wijzigen via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ schakel hier de optie 'Werk automatisch bij' in of uit.

tvOS 1.0.1 update

Sinds de lancering van iOS 9, El Capitan, tvOS en watchOS 2 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+, download onze iOS applicatie of accepteer onze Safari push notificaties.Reacties


 • Daniël

  8 december 2015 om 22:46

  Yes! Het heeft gelukkig de zoekfunctie in iCloud Drive geactiveerd, nu zoekt die wel in alle bestanden en mappen!

 • Froske

  9 december 2015 om 7:27

  Apple watch update werkt ook gewoon met iPhone op IOS 9.1. Net geïnstalleerd, ging prima! :-)

 • Neicul

  10 december 2015 om 0:40

  Check eerst redactie, volg de forums, nog aardig wat problemen met b.v Adobe software met deze update. Wek niet de indruk dat je zomaar Apple os updates kan installeren, die tijd is helaas voorbij !

 • Eric

  10 december 2015 om 7:01

  Adobe? Lijkt me niet een probleem van Apple maar van Adobe, zij moeten de software compatibel maken met de ‘beta’s’ en daarna de officiële versie, niet Apple.

 • Richard

  10 december 2015 om 10:48

  Helaas werkt het bellen via iPhone middels facetime niet mee vlekkeloos. Geluid wordt niet weergegeven via de interne speakers…

 • marleen

  17 december 2015 om 13:31

  Bij de update naar IOS 9.2 krijg ik steeds de melding: “” Controle mislukt. Er heeft zich een fout voorgedaan bij de verbinding met de Apple ID-server.””
  Dit is de eerste update die ik doe via en op de i-phone 5S.
  Weet iemand hoe dit te verhelpen ??

 • mosami

  19 december 2015 om 17:48

  Vandaag de update 10.11.2 geinstalleerd en nu start de computer niet verder op dan de balk. Na een paar herstarts, waarbij het geluid ook ineens afwezig is, start ie op tot de volledige balk, al zeker 55 minuten bezig, maar gaat niet verder. Computer is net 2 maanden oud, dus hier baal ik van. Spijt van de update, morgen maar even bellen.

 • Lourens

  26 januari 2016 om 19:47

  Ik heb eerste serie Ipad mini (eind 2012). Ik heb deze een maand geleden een update gegeven naar 9.2. Hierna heb ik er geen gebruik meer van kunnen maken.
  Er zijn diverse dingen die sinds die tijd niet meer werken:
  -Hij heeft geen Wifi meer en het wifi symbool is een grijs rondje geworden.
  -De batterij-indicator geeft aan dat ik 0% batterij heb
  -De bluetooth staat er nog wel op en kan ik wel aanklikken maar hij gaat niet meer werkelijk aan.
  -De Ipad reageert niet meer op de kabel. niet om op te laden en niet op de pc/laptop en Itunes.

  Ik heb alle manieren van resetten geprobeerd maar het helpt niks. één maal had ik weer wifi-verbinding en heb toen de hele Ipad gereset naar fabrieksinstellingen maar daarna waren de problemen weer precies hetzelfde.
  Bij de Icenter in Groningen geven ze aan dat als ik hem voor reparatie laat opsturen dat ik waarschijnlijk voor 80% van de nieuwwaarde een nieuwe teruggestuurd krijg. Ook dat er waarschijnlijk geen coulance gegeven wordt ook al komt het door een update.

  Is er iemand die hier ooit van gehoord heeft of dit meegemaakt heeft en het heeft kunnen verhelpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!