25 januari 2016

OS X: Waar vind je het archief van Berichten (iMessage)

Berichten iMessage icoon OS X

Wie gebruikmaakt van iMessage op zijn of haar Mac is het vast al eens opgevallen dat deze een andere berichtenngeschiedenis heeft als die op je iPhone of iPad.

OS X en iOS synchroniseren wel de berichten die in het heden worden gestuurd, maar de geschiedenis helaas niet. Wanneer je dus een gesprek verwijderd op je iPhone zal deze niet worden verwijderd op je Mac. Toch is er een voordeel aan Berichten op de Mac, zo wordt het gehele archief lokaal bewaard.

Omdat het archief lokaal bewaard wordt kun je deze eenvoudig kopiëren naar een andere Mac. Dit zal je al snel doen bij een Clean Install of bij aanschaf van een nieuwe Mac. Hoe je het archief raadpleegt lees je hieronder terug.

• Open Finder en klik in de menubalk op 'Ga'
• Klik hier op 'ga naar map'
• Vul het volgende pad in: ~/Library/Messages/

Finder die het pad toont naar het berichten archief

In deze map vind je de geschiedenis terug die de Berichten applicatie heeft verzameld zoals de bijlagen maar ook de gesprekken. Het beste is deze gehele inhoud te kopiëren naar een externe harde schijf of online opslag.

Vervolgens dien je op je nieuwe (of opnieuw geïnstalleerde) Mac te navigeren naar ~/Library/Messages/ en de gehele inhoud vervangen door de eerder geëxporteerde content. Wanneer je nu de Berichten applicatie opnieuw opstart zal je zien dat de geschiedenis mee is overgenomen.

Lees ook: Geschiedenis per contact of dag verwijderen in de Berichten applicatieReacties


 • Berend

  25 januari 2016 om 11:28

  Maar is het ook mogelijk om deze berichtengeschiedenis te “importeren” op een (nieuw) iOS-apparaat?

 • Wesley Fabry

  25 januari 2016 om 11:32

  Neen, dat is (nog) niet mogelijk.

 • Kees Tempelaar

  25 januari 2016 om 16:07

  Loopt dit niet mee in TimeMachine?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!