15 november 2015

El CapitanOS X El Capitan: De achtergrond van het inlogscherm wijzigen

Zoals in OS X Yosemite heb je in OS X 10.11 El Capitan als achtergrond van het inlogscherm een wazige variant van de achtergrond die je gebruikt in OS X als bureaublad. Dit geeft een strak uiterlijk en maakt OS X compleet.

Mocht je toch niet tevreden zijn over de achtergrond van het OS X inlogscherm dan kun je deze aanpassen via onderstaande methode. Als eerste moet je een leuke foto of wallpaper openen in Voorvertoning, klik daarna in de menubalk op Archief ▸ Exporteer.

Bekijk ook: Leuke wallpapers voor OS X en iOS in onze iCandy-rubriek

Selecteer bij 'Structuur' voor 'PNG', geef de afbeelding de naam com.apple.desktop.admin.png. Bewaar de afbeelding op je bureaublad en bevestig door op 'Bewaar' te klikken.

loginscherm aanpassen in OS X

Open nu Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G uit en plak onderstaand pad in het bekomen pop-up venster.

/Library/Caches/

Verwijder hier het bestand 'com.apple.desktop.admin.png' en sleep het zojuist geëxporteerde bestand in het Finder venster.

aangpast loginscherm OS X

Zodra je het geëxporteerde bestand hebt gesleept in het Finder venster is de aanpassing actief. Om het resultaat te bekijken kun je OS X opnieuw opstarten of klik in de menubalk op  ▸ Log 'NAAM' uit. Dan zie je onmiddellijk de wijziging. Wil je terug naar de standaard instellingen dan volstaat het om het bestand 'com.apple.desktop.admin.png' te verwijderen in de map /Library/Caches/.

Lees ook: Achtergrond wijzigen in OS X Yosemite of in OS X MavericksReacties


 • Kor

  15 november 2015 om 12:56

  Kleine aanvulling, als je bootdisk beveiligd is met FileVault, dan zie je na een herstart deze afbeelding niet. Dit komt omdat de disk beveiligd is en het systeem dus geen afbeelding voor het inlogscherm kan ophalen. Als de computer ontwaakt uit sluimerstand, dan zie je de afbeelding wel.

 • Kor

  15 november 2015 om 15:12

  Correctie, met FileVault werkt het alleen als je uit/inlogt. Helaas niet vanuit sleep.

 • Peter

  15 november 2015 om 23:21

  Bedankt voor deze aanvulling! Ik heb sinds El Capitain een zwarte achtergrond na het opstarten, niet eens meer een wazige afbeelding.
  Helaas werkt deze tip dus niet met FileVault aan…

 • Ronald

  16 november 2015 om 16:47

  @peter, ik ben mij niet bewust van het aanstaan van de VileFault optie. Ook ik zie een zwarte achtergrond. Hoe is dit te voorkomen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!