17 mei 2014

10.9: De achtergrond van het loginscherm wijzigen

login-window@2xHet is altijd leuk om je Mac een persoonlijk tintje te geven waardoor hij net iets anders is dan die van de andere Mac gebruikers. Wanneer je een beetje handig bent met Finder dan is het mogelijk om de achtergrond van het inlogscherm aan te passen.

In OS X 10.9 is het niet mogelijk om deze achtergrond aan te passen via de systeemvoorkeuren, hierdoor moeten we gebruik maken van een alternatieve methode.

Allereerst hebben we natuurlijk een mooie wallpaper nodig in het .PNG formaat die even groot (of groter) is dan de resolutie van je scherm. Als je inspiratie wilt hebben, check dan onze iCandy pagina!

Nadat een geschikte wallpaper is gevonden maak je hiervan drie extra kopieën en geef je de vier bestanden de onderstaande namen:

apple.png 
apple_s1.png 
apple_s1@2x.png 
apple@2x.png

Open nu Finder en ga naar de menu-optie: Ga ▸ Ga naar... in het venster wat nu verschijnt kopieer je het onderstaande path:

/System/Library/PrivateFrameworks/LoginUIKit.framework/Versions/A/Frameworks/LoginUICore.framework/Resources/

Schermafbeelding 2014-04-29 om 15.10.01

Klik op de knop 'Ga', Finder opent nu de map waarin de originele achtergrond bestanden zich bevinden.

Je kunt de locatie ook op de normale manier in Finder benaderen: Macintosh HD ▸ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ PrivateFrameworks ▸ LoginUIKit.framework ▸ Versions ▸ A ▸ Frameworks ▸ LoginUICore.framework ▸ Resources

Maak voor de zekerheid eerst een kopie van de bestanden apple.png, apple_s1.png, apple_s1@2x.png, apple@2x.png zodat je altijd kunt terugkeren naar de originele bestanden.

Sleep hierna de aangepaste versies van de bestanden in de geopende map, overschrijf de originele bestanden. Tijdens dit process dien je jezelf te autoriseren.

Nadat de bestanden zijn gekopieerd kun je de wijziging bekijken door uit te loggen of je Mac te herstarten. Bij de weergave van het inlogscherm zal nu je eigen wallpaper worden weergegeven.

achtergrond-loginReacties


 • Maurice Hooijmans

  17 mei 2014 om 13:55

  Hi jongen! Waar halen jullie die mooie achtergrond vandaag die jullie hebben ingesteld als achtergrond op het login scherm? (Laatste plaatje) Wil ik ook! :)

 • Wesley Fabry

  17 mei 2014 om 16:03

  Dat is onze eigen wallpaper, deze kun je hier downloaden:

  http://www.appletips.nl/icandy/appletips-3-0/

 • Maurice Hooijmans

  17 mei 2014 om 19:02

  Dankje!!

 • Maurice Hooijmans

  17 mei 2014 om 19:10

  Hoe kan het trouwens zijn dat ik nog zo’n grijze balk krijg? En geen mooie wallpaper..? :(

 • MBP90

  19 mei 2014 om 22:24

  Iemand enig idee waar ik de standaard wallpaper van het loginscherm kan krijgen? Dus de grijze achtergrond met het Apple logo?

 • HES van Schoonhoven

  3 september 2014 om 21:02

  Ik hoef niet zo erg een nieuw scherm, maar ik wil het oude terug: die met dat weefsel op de achtergrond. Het nieuwe vlakke (ik denk dat dat er sinds Mavericks op staat) vind ik maar arremoeïg.

  Waar vind ik dat?

 • Sandra

  13 juni 2017 om 9:37

  Ik kan de bestanden niet naar Resources kopieren helaas. Ik krijg een grijs rondje met een streep erdoor als ik ze erin wil zetten.Moet het misschien tegenwoordig op een andere manier?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!