17 mei 2014

Het luchtruim verkennen met Siri en FlightRadar 24 Pro

flightradar24We weten allemaal dat het luchtverkeer erg druk is en dat er dagelijks honderden vliegtuigen boven ons hoofd vliegen zonder dat we het daadwerkelijk door hebben. Wanneer je nieuwsgierig bent welke vliegtuigen er momenteel boven je vliegen dan kun je dit via Siri te weten komen.

Activeer Siri door de thuisknop gedurende enige momenten in gedrukt te houden en spreek het volgende commando uit: 'What airplanes are flying over [locatie]?’. Vervang locatie door een gewenste plaats en Siri gaat er onmiddellijk me aan de slag.

sirivluchten

FlightRadar 24 Pro

Helaas geeft Siri momenteel alleen maar resultaten van Amerika of andere ‘grote’ landen waar Siri actief is. Gelukkig kun je uiteraard ook een applicatie downloaden uit de iOS App Store. FlightRadar 24 is zo’n prachtige applicatie die zeker de moeite waard is. De applicatie geeft je onmiddellijk op de wereldkaart aan waar de vliegtuigen vliegen en welke er aanwezig zijn op je huidige locatie. Door op vliegtuig te tappen wordt er een extra venster geopend met alle vlucht informatie over dat vliegtuig.

flightradarprowow

Denk hierbij aan het soort vliegtuig, de hoogte, bestemming, vliegsnelheid, enzovoorts. Daarnaast kun je ook in 3D de vlucht beleven met behulp van de kaarten applicatie. Uiteraard kun je ook op basis van vlucht zoeken en op basis van het vluchtnummer een vliegtuig opsporen. Handig als er vrienden van je op vakantie zijn en je ze moet gaan ophalen op schiphol. Dan weet je onmiddellijk waar ze op dat moment vliegen en hoe laat ze landen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Laurens

  17 mei 2014 om 10:33

  Ik heb deze app al een jaar of 2 en is een van mijn favoriete apps.
  En dan ben ik niet eens een vliegtuig liefhebber. (woon wel precies onder een aanvliegroute van Schiphol) Absoluut het geld waard.

  Bedankt voor het delen van de tip.

 • jochen

  17 mei 2014 om 12:15

  Inderdaad, echt een prachtige app. Gebruik hem ook al een paar jaar. Laatst kon ik perfect de vlucht van mijn ouders volgen om te kijken wanneer ze zouden landen. Superhandig! Ook wel leuk om te zien als je weet dat er bv. een Airbus A380 net boven je vliegt :-)

 • Maarten

  17 mei 2014 om 18:04

  Waarom pak je ze niet zelf real time uit de lucht met een USB dongle en kleine antenne?

  http://www.rtl-sdr.com/adsb-aircraft-radar-with-rtl-sdr

 • Laurens

  18 mei 2014 om 0:28

  @Maarten Omdat die app veel handiger is :-)

 • Nanomeister

  19 mei 2014 om 19:40

  @ Waarom ga je niet gewoon bij je vrienden langs in plaats met ze te bellen whatsappen, sms’en en e-mailen?

  Je gaat toch niet de hele dag met een USB dongle (dus met laptop o.i.d.) en een antenne rondlopen als je een app hebt.

  Het is een hele mooie app die ik ook al een hele tijd gebruik. Ben ook geen vliegtuigspotter in hart en nieren ofzo, vind het gewoon wel leuk en het blijft mijn kinderen verbazen dat ik altijd weet wat er hier over komt :)

 • A4US

  20 september 2014 om 10:32

  heel toffe app,gebruik m ook al jaren en heb nu ook eentje voor de boten in de wereld da bijna identiek werkt

 • Marjolein

  13 december 2014 om 17:20

  Ik heb de app gekocht maar ik zie alleen maar luchthavens en geen vliegtuigen…doe ik iets fout?

 • Tjitske

  19 december 2014 om 11:48

  hoi Marjolein, zie je de vliegtuigen al?

 • Ab

  6 april 2015 om 18:58

  Heeft het altijd goed gedaan, maar zie nu ook alleen maar luchthavensstippen en geen vliegtuigjes. Iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!