2 januari 2016

tvOSApple TV 4: Schermbeveiliging instellen en gebruiken

Apple TV 4 icoon

Een pareltje op de Apple TV 4 zijn de nieuwe luchtfoto’s als schermbeveiligingen (screensavers). Deze schermbeveiligingen zijn haarscherpe bewegende foto’s die steden en natuurgebieden tonen.

Leuk detail, je weet nooit welke screensaver je te zien krijgt omdat ze afkomstig zijn vanaf een server van Apple en ze willekeurig worden afgespeeld. Naast de luchtfoto’s kun je uiteraard ook kiezen voor de traditionele schermbeveiligingen zoals je iCloud-foto’s of de foto’s van Apple zelf zoals dieren en natuur. Hoe je de schermbeveiliging kunt wijzigen lees je in onderstaande procedure.

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer ‘Schermbeveiliging’
• Open de menuoptie 'Type'

schermafbeelding Apple TV

Hier heb je de keuze tussen de verschillende schermbeveiligingen die aanwezig zijn op de Apple TV. Luchtfoto’s hebben we al besproken, wanneer je kiest voor 'Apple foto’s' dan kun je de schermbeveiliging opvrolijken met de foto’s van Apple, deze hebben verschillende thema’s zoals dieren, natuur, bloemen, landschappen en gemaakt met de iPhone 6.

Wil je liever je eigen foto’s tonen tijdens een schermbeveiliging dan kan dat met het type 'Mijn foto’s of 'Thuisdeling', mijn foto’s maakt gebruik van je iCloud en hier heb je de keuze tussen al je albums.

thuisdeling schermafbeelding

Via Thuisdeling kun je ook foto’s toevoegen, deze kun je beheren via iTunes, open iTunes ▸ Archief ▸ Thuisdeling ▸ Schakel Thuisdeling in, kies daarna in hetzelfde menu voor 'Kies foto’s om te delen met Apple TV'. Vervolgens kun je de gewenste foto’s selecteren en toevoegen aan thuisdeling.

Lees ook: De nieuwe Apple TV screensavers installeren op je MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!