27 februari 2016

tvOSApple TV: De stijl van ondertitels aanpassen

Apple TV 4 icoon

Wanneer je een film koopt of huurt in de iTunes Store op de Apple TV dan wordt deze standaard voorzien van ondertiteling. Deze zit 'los' bij de film en de opmaak wordt gegenereerd door de Apple TV.

Vanaf nu heb je ook de mogelijkheid om de stijl van de ondertiteling aan te passen naar eigen wensen. Zo kun je zelf een kleur, lettertype, achtergrond, enzovoorts selecteren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Toegankelijkheid'
• Open 'Stijl'
• Kies voor 'Wijzig stijlen'
• Selecteer 'Nieuwe stijl'

Je kunt nu je persoonlijke stijl voor ondertitels instellen. Zo kun je een eigen achtergrondkleur, tekstkleur, lettertype, tekstgrootte, enzovoorts kiezen. Vink de optie 'Video krijgt voorrang boven stijl’ bij iedere gewenste optie uit wanneer je altijd deze optie altijd wil toepassen bij een ondertiteling.

Maak je eigen ondertiteling op de Apple TV

Geef je persoonlijke ondertiteling een naam bij 'Beschrijving’ en keer terug naar het overzicht van alle stijlen om je nieuwe stijl te bewaren. Om de nieuwe stijl te activeren volstaat het om de stijl te selecteren in de lijst. Achteraf kun je altijd de ondertiteling nog aanpassen via 'Wijzig stijlen', in dit overzicht kun je ook de knop 'Wijzig' selecteren om stijlen te verwijderen.

Let op, deze ondertiteling wordt niet gebruikt bij alle video’s. Heb je bijvoorbeeld een gehele DVD gekocht in de iTunes Store dan worden deze instellingen gebruikt voor ondertiteling.

Lees ook: De update-geschiedenis van je apps bekijken op de Apple TV 4Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!