27 februari 2016

OS X: Sociale Media in het Berichtencentrum tonen en beheren

berichtencentrum logo OS X

Wist je dat je met de sociale media knoppen in het berichtencentrum snel je status kunt bijwerken op Twitter, Facebook en LinkedIn?

Verder kun je ook snel een bericht samenstellen en versturen zonder hiervoor de desbetreffende applicatie te openen. Dit is ontzettend handig en kan allemaal met één eenvoudige handeling. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een standaard (vanaf OS X Yosemite) widget in het berichtencentrum, hoe je deze toevoegt en wijzigt lees je hieronder terug.

Open het berichtencentrum door op de drie horizontale strepen in de menubalk te klikken of door met twee vingers vanaf de rechterkant van het trackpad naar links te vegen.

• Klik op 'Wijzig'
• Voeg 'Sociaal' toe door op de plusknop te klikken
• Bevestig door 'Gereed' te selecteren
• Plaats je muisaanwijzer in het berichtencentrum op 'Sociaal'
• Klik op de i-knop naast 'Sociaal'

Social widget in Berichtencentrum OS X

Vervolgens kun je alle sociale media accounts uitvinken die je niet wil gebruiken in het berichtencentrum zonder deze compleet te verwijderen van je Mac. Via de drie horizontale strepen kun je de plek van de dienst aanpassen in het overzicht. Zie je de 'Sociaal’ widget niet in het berichtencentrum? Activeer hem dan via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Extensies ▸ Vandaag ▸ vink 'Sociaal' aan.

Lees ook: De Twitter en Facebook functie in de Contacten applicatie in OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!