18 oktober 2012

10.8OS X: De Twitter en Facebook functie in de Contacten applicatie

Twitter en Facebook hebben ondertussen een vaste plaats gekregen binnen OS X. Eenvoudig kun je een tweet versturen vanuit het berichtencentrum of eenvoudig een foto delen op Facebook. De mogelijkheden zijn enorm en je kan uit verschillende applicaties een tweet versturen of bekijken.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Twitter functie in de Contacten applicatie. Eerst dien je al je contacten aan te passen met hun twitter-naam. In 10.8 is het vrij eenvoudig om contacten te voorzien van extra informatie met behulp van Twitter, dit hebben we al eens eerder besproken en kun je hier terugvinden. Volg onderstaande procedure om twitter te gebruiken in de Contacten applicatie.

• Open de Contacten applicatie
• Selecteer een contact die actie is op twitter
• Klik vervolgens op de optie 'Twitter'

Door op Twitter te klikken opent er een nieuw pop-up venster. Hier krijg je de keuze om een tweet te versturen naar het geselecteerde contact of om alle tweets te bekijken van deze contactpersoon. Opmerkelijk is wanneer je de Twitter-applicatie hebt geïnstalleerd het profiel van de contactpersoon wordt geopend in de applicatie en niet de webpagina.

Uiteraard kun je bovenstaande optie ook toepassen wanneer je Facebook hebt toegevoegd aan een contactpersoon.

Door op Facebook te klikken opent er een nieuw pop-up venster. Hier krijg je de keuze om het profiel of de foto's van het geselecteerde contact te bekijken op Facebook.

Meer tips over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


  • Klaas

    18 oktober 2012 om 13:12

    Hoe kan ik mijn contacten in OS X Mountain Lion voorzien van de gebruikersnaam van Facebook? Bij twitter is dit mogelijk doordat de e-mail adressen worden geanalyseerd. Hoe gaat dit bij facebook?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!