8 augustus 2012

10.810.8: Contacten voorzien van extra informatie

Met de behulp van de Facebook en Twitter integratie in Mac OS X Moutain Lion kun je snel en eenvoudig webpagina's, foto's, video's, enzovoorts delen met je vrienden of berichten posten op je sociale webpagina.

Daarnaast is het mogelijk om de contactgegevens van je contacten automatisch bij te werken met behulp van je Twitter en/of Facebook account. Zo worden contactpersonen die terug te vinden zijn op Facebook of Twitter automatisch voorzien van hun Facebook en/of Twitter naam.

Wanneer aan een contactpersoon geen foto is toegewezen dan wordt automatisch de foto van Facebook of Twitter gebruikt. Daarnaast worden extra beschikbare e-mail adressen en overige gegevens toegevoegd aan het contact. Volg de onderstaande procedure om je contacten bij te werken met behulp van Twitter of Facebook.

• Open de systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open de 'Mail, agenda's en contacten' voorkeuren
• Klik vervolgens in de kolom op Twitter of Facebook
• klik recht beneden de optie 'Werk contacten bij…'
• Bevestig door de optie 'Werk contacten bij…'

Mac OS X zal nu op Facebook of Twitter zoeken naar extra contactgegevens en zal deze automatisch de gegevens bijwerken. Wanneer je Twitter of andere sociale diensten nog niet hebt toegevoegd aan Mac OS X kun je de methode terug vinden in dit artikel.

Apple heeft besloten om de Facebook integratie nog niet te activeren, op apple.com wordt aangegeven dat deze functie pas in het najaar beschikbaar komt.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jeroen

  8 augustus 2012 om 10:43

  Ik zag deze tip, maar vond facebook integratie nog niet. Via applesite en later in dit bericht zag ik pas dat facebook later uitkomt. Hoe heeft appletips facebook kunnen laten integreren als het nog niet is uitgebracht in het voorbeeld?

 • 7Hills

  8 augustus 2012 om 15:40

  @Jeroen Door facebook for mountain lion beta te installeren. werkt prima. is de downloaden via http://cl.ly/1Z0e0G041C3B

 • Robin

  8 augustus 2012 om 21:13

  @7Hills – Thanks voor de download. Werkt inderdaad prima!

 • Simon

  9 augustus 2012 om 11:32

  Ik vind het onprettig dat FaceBook contact maakt met mijn adres gegevens, vraag mij ook sterk af of ze iets zien, gebruiken, kopieren of opslaan van specifiek deze gegevens en vooral van de daarbij aanwezige notities???? Die notities zijn natuurlijk vaak erg privé.

 • Jeroen

  10 augustus 2012 om 17:18

  @7Hills Dank voor de link, werkt inderdaad prima. Weet je ook te vertellen als ik alle contacten bijwerk of reeds in lijst bestaande contacten met facebookaccount worden bijgewerkt, dus dat niet dubbelop wordt? Verder als integratie later wordt vrijgegeven, dien ik deze geïnstalleerde developer beta te deïnstalleren?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!