30 januari 2015

YosemiteNieuw: iTunes berichtencentrum widget toevoegen en gebruiken

Wie de Mac App Store opent ziet dat er een update klaar staat voor iTunes. Deze heeft Apple voorzien van enkele bugfixs, maar ook een nieuwe optie. Het lijkt een beetje laat, maar Apple heeft een iTunes widget voor her berichtencentrum toegevoegd. Via deze widget kun je het nummer bekijken, pauzeren, het volgende nummer afspelen, enzovoorts. Hoe je de widget installeert en gebruikt lees je hieronder terug.

Als eerste moet je de iTunes 12.1 update uitvoeren via Mac App Store ▸ Updates. Open hierna het berichtencentrum door te klikken op de drie horizontale strepen in de menubalk. Selecteer het berichtencentrum 'Vandaag' en tap onderaan in het berichtencentrum op 'Wijzig'.

iTunes Widget

Klik hierna op de plusknop naast 'iTunes' bij de optie 'Onderdelen'. iTunes wordt toegevoegd aan de vandaag-optie, deze kun je naar een gewenste positie slepen in het berichtencentrum.

Vanaf dit moment kun je hem gebruiken, speel een nummer af en activeer het berichtencentrum om de widget te bekijken. Vanzelfsprekend is dat je de widget enkel kunt gebruiken als iTunes actief is en een nummer afspeelt.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jos Schoemaker

    30 januari 2015 om 14:19

    Leuk, maar jammer dat er geen volumeregelaar en Airplayvenster is toegevoegd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!