31 januari 2015

iKettle: Wi-Fi waterkoker die je kunt bedienen via een app

Steeds meer en meer apparaten kun je bedienen met je smartphone, denk hierbij aan de HUE verlichting van van Philips, de thermostaat, TV, enzovoorts. Nieuw in dit rijtje is de iKettle, een prachtige waterkoker die je met een app via Wi-Fi kunt bedienen.

Je leest het goed, via de App kun je de waterkoker inschakelen en een gewenste temperatuur kiezen. Maar er is meer, we hebben de iKettle enige tijd mogen testen en onze bevindingen en uitleg over het product lees je hieronder terug.

De iKettle wordt geleverd met een waterkoker, dock (voetstuk) en beknopte informatie. Het verbinden met je Wi-Fi netwerk is erg eenvoudig. Volg de simpele stappen in de documentatie en het is vrij snel gepiept.

Niet zomaar een waterkoker

De iKettle warmt het water tot 100º, niet meer niets minder. Maar de ontwikkelaars van dit apparaat hebben wel aan een hoop extra dingen gedacht. Je kan water tot een maximum van 1,8 liter opwarmen in vier verschillende temperatuur standen. Zo kan het water worden opgewarmd worden tot 65º, 80º, 95º en 100º. Verder kun je het water 20 minuten lang op temperatuur houden via de temperatuur-knop. Het dock (voetstuk) meet of er genoeg water in de iKettle zit, voor deze gaat verwarmen. Zo zal nooit de iKettle water koken als er geen water aanwezig is.

ikettle-full

De slimme Smarter app

De iKettle is perfect zonder applicatie te gebruiken, maar dan mis je wel enkele extra’s. De applicatie is bedoeld om je iKettle aan te sturen via Wi-fi, dit werkt verbazingwekkend snel. Selecteer een knop in de applicatie en vrijwel onmiddellijk wordt de actie uitgevoerd bij de iKettle. Het heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld wanneer je boven aan het opruimen bent even de waterkoker kunt inschakelen om alvast je water te laten koken voor de thee wanneer je klaar bent.

Uiteraard kun je in de app de verschillende temperatuur standen en 'warmhoudende functie' selecteren. Je moet er wel voor zorgen dat er water in de iKettle zit. Mocht dit niet het geval zijn dan krijg je een bericht in de App dat je eerst het water moet bijvullen voor je de iKettle kunt gebruiken. Met behulp van notificaties blijf je op de hoogte van je iKettle (alleen als je hem via de app aanstuurt, handmatig niet).

iKettle1

Naast de mogelijkheid om de iKettle in te schakelen op afstand zijn er nog een aantal opties mogelijk. In de applicatie zit een wekker functie. Zet de wekker in de applicatie op 7 uur ’s ochtends. De wekker zal afgaan, maar ook zal de iKettle worden ingeschakeld. Wanneer je in de keuken komt is het water gekookt en kun je direct een kopje thee of oplos-koffie maken.

iketlle2

Via de 'Home-mode' optie kun je een kopje thee bij aankomst drinken. Via de app kun je jouw thuislocatie instellen en de tijd dat je normaal thuis komt. De app zal dan binnen deze tijden controleren of je thuis komt. Vervolgens vraagt de app of je de iKettle wilt inschakelen. Let wel op dat tijdens deze periode je iPhone en app voortdurend je locatie in de gaten houdt en dit ten kosten kan gaan van je batterij.

Conclusie

De iKettle is een gebruiksapparaat dat iedereen kent en opeens een gadget is geworden. Dankzij het grote reservoir, verschillende temperaturen en warmhoudende functie biedt het wel een hoop extra dan de doorsnee waterkoker. De iKettle is vervaardigd uit RVS en past in vrijwel iedere keuken, daarnaast kun je skins kopen om je iKettle op te vrolijken.

Het is ontzettend leuk om een waterkoker vanaf afstand in te kunnen schakelen, ook de wekkerfunctie is slim bedacht. Uiteraard blijft het extra functionaliteit, je merkt snel dat je sneller op de knoppen drukt op het dock, dan dat je de app gebruikt. De applicatie en Wi-Fi mogelijkheid voegt zeker iets toe, maar het is geen 'must-have'. Voor iedereen die houdt van gadgets en graag het bezoek wilt imponeren met dit prachtige apparaat is het zeker een aanrader. De prijs van €129,99 is misschien wat aan de hoge kant, maar dat is al snel bij design-producten. Uiteindelijk beslis je zelf of je dit er voor over hebt. Het apparaat voldoet in iedere geval aan alle verwachtingen.

logo

iPodhoes.nl heeft de iKettle ter beschikking gesteld voor deze review. Via hun webshop kun je de iKettle aanschaffen, daarnaast vind je er ook een hoop andere gadgets, iPhone, iPad, iPod, Samsung, HTC en overige smartphone- en tablet accessoires terug.Reacties


 • René Koster

  31 januari 2015 om 10:45

  Wat een onzin apparaat.!
  Nú druk ik op het knopje van mijn ketel en als die klaar is klikt hij en het water is klaar voor een kopje thee.!
  Én veel sneller dan die iKettle en nog veel goekoper ook

 • albertams

  31 januari 2015 om 10:59

  Je moet er alleen nog even zelf water in doen ;)

 • jasper050

  31 januari 2015 om 11:00

  Ik hou het toch maar bij mijn Quooker, elk moment van de dag kokend water zonder eerst mijn telefoon te pakken etc.

 • Bart

  31 januari 2015 om 11:09

  Zoals het artikel zegt is het inderdaad een gadget voor de liefhebber. Er zitten wel enkele leuke dingen in zoals de wekker. Ik sluit me aan bij het artikel, leuk voor de gadget-liefhebber.

 • Klaas Ronner

  31 januari 2015 om 14:07

  eens met René, da’s nu toch echt het toppunt van overbodige luxe.

 • Ann

  1 februari 2015 om 8:46

  Hoop geld,en je verbinding moet er ook zijn,anders koude thee :)
  Btw een easy koker zag ik laatst voor 6,95.

 • Jasper

  1 februari 2015 om 11:27

  Misschien zijn het mijn kinderlijke pyromanische gedachten, maar dit vervangt de filmische krant in het tosti-ijzer om je huis te laten ontploffen op afstand. Gas-kraan open, benzine in je waterkoker en boem met een druk op de knop…

  Begrijp me niet verkeerd, maar ik reageer niet zo positief op zogenaamde handige gadgets waarmee je op afstand je verwarming, licht, oven of waterkoker kan bedienen. Alles waar je stroom/energie doorheen jaagt, wordt warm (denk aan je apple-macbook-adapter) en kan bij onzorgvuldig schoonhouden in de brand vliegen.

  Dit vind ik zo’n voorbeeld van een product waar je niet mee moet spelen. Stel er valt een theedoek op je koker, of hij slaat niet meer uit door raar wifi signaal? Dan ben je liever thuis om de stekker eruit te trekken. Maargoed, dit is natuurlijk voor dikke amerikanen die liever niet opstaan van de bank maar wel thee willen. Zo lui was ik tijdens mijn studie ook, maar dan stond de waterkoker ook gewoon naast de bank…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!