27 juni 2016

tvOSApple TV 4: De zwarte balk achter de ondertiteling verwijderen

Apple TV 4 icoon

Niets is zo vervelend als de zwarte balk achter de ondertiteling bij video’s op de Apple TV. Deze balk komt vaak tevoorschijn bij video’s die je huurt of koopt via de iTunes Store (Movies app).

Gelukkig kun je deze zwarte balk verwijderen vanaf de Apple TV 4 door de standaard opmaak voor ondertitels aan te passen. Dit heeft weer als voordeel dat je zelf deze kunt samen stellen zoals kleur, grootte, maar ook doorzichtigheid.

Zwarte balk verwijderen door eigen stijl ondertiteling

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Toegankelijkheid'
• Open 'Stijl'
• Kies voor 'Wijzig stijlen'
• Selecteer 'Nieuwe stijl'

zwarte balk achter ondertiteling verwijderen Apple TV

Je kunt nu je persoonlijke stijl voor ondertitels instellen. Zo kun je een eigen achtergrondkleur, tekstkleur, lettertype, tekstgrootte, enzovoorts kiezen. Om de balk achter de ondertiteling te verwijderen volstaat het om bij 'Achtergrond' de optie 'Ondoorzichtigheid' op 0% te zetten. Vink de optie 'Video krijgt voorrang boven stijl’ uit om dit toe te passen bij alle video’s.

Geef bij 'Beschrijving' je persoonlijke ondertiteling een naam en keer terug naar het overzicht van alle stijlen om je nieuwe stijl te bewaren en te activeren door deze te selecteren in plaats van 'Standaard’. Achteraf kun je altijd deze ondertiteling aanpassen via 'Wijzig stijlen', in dit overzicht kun je ook de knop 'Wijzig' kiezen om stijlen te verwijderen.

Lees ook: Verminder harde geluiden bij video’s op de Apple TV


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


geupdate artikel i.v.m. screencastReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!