29 januari 2011

Appletips groeit snel, heel erg snel…

Een stijgende lijn in de bezoekers aantallen van een website zijn natuurlijk altijd ontzettend leuk! Met Appletips gaat het in dat opzicht voor de wind, de afgelopen 3 maanden zijn de bezoekers aantallen verdubbeld.

Het grote aantal bezoekers heeft ook als gevolg dat het steeds moeilijker wordt om de website bij 'pieken' in de lucht te houden en dat je niet meer terecht kunt bij iedere willekeurige webhoster. Sommige webhosters willen zelfs geen website als appletips hosten omdat deze teveel resources en bandbreedte vraagt.

Iets meer dan een week geleden constateerden we dan ook dat onze webhoster de load niet meer aan kon, wat resulteerde in een flinke downtime op zondagavond en trage verbindingen. Om die reden hebben we appletips verplaatst naar een andere webhoster, waarschijnlijkheid hebben jullie daar helemaal niets van gemerkt.

Ondertussen loopt appletips nu ruim een week stabiel en vloeiend op een nieuwe server. Deze server geeft ons volop de mogelijkheid om door te groeien en op korte termijn 'extra features' toe te voegen zoals iCandy en Q&A.

Appletips wordt nu gehost door rickselhosting.nl en een bedankje naar Eric is dan ook zeker op zijn plaats. Mede door zijn inzet heeft appletips een nieuw, betrouwbaar en stabiel plaatsje gevonden in Cyberspace en is de migratie vlekkeloos verlopen. Eric zijn bedrijf is een aanrader voor iedereen die zijn website (groot of klein) bij een betrouwbare webhoster wilt plaatsen met verstand van zaken en geweldig support!

Naast een een nieuwe server hebben we ook de website zelf geoptimaliseerd, zo is er nu een uitgebreide intelligente webcache geïnstalleerd en zijn alle afbeeldingen geoptimaliseerd met behulp van pngout en pngcrush. Al deze aanpassingen hebben tot gevolg dat de website sneller zal laden en dat de stabiliteit gewaarborgd blijft.

Kortom.. Appletips is klaar voor toekomst!Reacties


 • Sjeltur

  29 januari 2011 om 22:44

  Dat is een leuk luxe probleem; leuk om te horen dat jullie site zo goed gaat…., blijft ook leuk om te volgen!

 • Robbert

  29 januari 2011 om 22:45

  Eric bedankt! Ik mis alleen nog de advertenties (die zijn leeg hier) en misschien in de toekomst een iOS app? Ik ben wel benieuwd wat de verhoudingen zijn, komt het meerendeel via iOS of via MAC OSX of via windows? Haha!

 • sypie

  29 januari 2011 om 22:45

  Mocht er iemand interesse hebben in de overname van MacWiki.nl contact mij dan even.

 • Johan

  30 januari 2011 om 0:33

  Nu nog een iPhone app ;-)

 • Michiel

  30 januari 2011 om 12:36

  iCandy? Ik dacht dat dat een baby of buggy merk was?

  En inderdaad fantastisch dat Appletips blijft groeien! Dat betekent dat het de moeite waard is om er veel tijd en energie in te blijven stejen, super voor iedereen dus!

  Ik zit inderdaad echt te wachten op een ios versie van appletips, vooral voor de ipad. Ik denk dat de bezoekersaantallen flink omhoog gaan als zo’n app er is.
  Ik merk het ook met Engadget, sinds die een supermooie ipad app heeft kijk ik meerdere keren per dag even snel wat het laatste nieuws is.

  Hulde aan de eenvoud en toch voldoende diepgang van deze site!!

  Michiel.

 • Richard IJzermans

  30 januari 2011 om 12:40

  Een iPad app, is geen must voor ons, de website is dusdanig ontworpen dat hij al is geoptimaliseerd voor de iPad. Een iPhone app is een ander verhaal, daarover binnenkort meer ;)

 • Marijn

  30 januari 2011 om 17:33

  De website heb ik nog nooit bezocht, maar de tweets en linkjes zijn erg de moeite waard. Bedankt en succes!

 • ErwinB

  30 januari 2011 om 20:38

  Altijd leuk om zulk nieuws…….begrijpelijk :-).

  Gefeliciteerd.

 • iDennis

  30 januari 2011 om 21:55

  Allereerst van harte met deze sterke groei. Ik zie de laatste tijd in mijn directe omgeving (vrienden, kennisen en familie) veel mensen zien switchen naar de Mac. Iets wat ik overigens iedereen kan aanraden overigens. Ik werk nu 3 jaar op de Mac en wil absoluut nooit meer terug naar ‘het besturingssysteem met de vele blauwe schermen’.

  @Richard IJzermans. Als er een native iPhone app komt is het dan veel werk om de interface geschikt te maken voor de iPad (universele app)?

  Verder super website. Altijd goede tips. Ik volg de site nu een jaar of 3 met veel plezier en het heeft mij (toendertijd als ‘Switcher’) zeer goed geholpen met problemen en instellingen van OS X.

  Ga zo door mensen!

 • Jasper PC Service

  31 januari 2011 om 16:39

  Wij hosten tot een week geleden appletips nog maar aangezien wij een niet supergroot bedrijf zijn en niet meerdere servers hebben was appletips voor onze server te groot geworden.

  Uiteraard wensen wij appletips veel bezoekers toe en een succesvolle voortzetting

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!