30 januari 2011

Boot iOS4.3b2 Tethered via terminal (JB)

Als je iOS4.3 beta 2 hebt geinstalleerd op je iDevice en je installeert een cydia package die een reboot vereist, dan zit je met de gebakken peren. Vooral als dit gebeurt als je onderweg naar school of je werk bent. Daarom is het aan te raden om je iPhone alleen te rebooten als het écht nodig is en als je een computer tot je beschikking hebt met een aantal files. Er is namelijk nog geen untethered jailbreak beschikbaar voor iOS4.3.

Met behulp van een aantal Terminal commando's en bestanden is het mogelijk om tethered te booten. Het klinkt allemaal moeilijker dan het is, want uiteindelijk blijkt het vrij eenvoudig zijn!

Om te beginnen moet je twee bestanden downloaden, de bestanden verschillen per iOS device:

Boot bestanden iPhone 4
Boot bestanden iPad

Naast deze bestanden heb je ook 'Libusb' nodig anders mislukt het proces. LibUSB maakt normaal gesproken deel uit van het complete XCode pakket, maar valt hier los te downloaden.

Installeer het .pkg bestand en start hierna OS X Terminal op en activeer de 'root'-mode. Dit doe je door het onderstaande commando in te voeren.

sudo -s

Daarna ga je in Terminal naar de map met de gedownloade boot bestanden zich bevinden. Type hiervoor cd gevolgd door een spatie en sleep de map in het Terminal venster en bevestig het commando met enter.

Nu zit je met Terminal in de 'boot'-map en volgt het 'lastigste' deel. Je moet 3 bestanden naar de terminal slepen. In de download map 'boot' bevinden zich 3 bestanden: "tetheredboot", "iBSS.n90ap.release.dfu" en "kernelcache.release.n90". Sleep deze bestanden in de bovenstaande volgorde één voor één in het terminal venster (druk niet op enter!)

Vergelijk het de onderstaande afdruk:

Als je beter bekend bent met OS X Terminal kan je natuurlijk ook vanuit de map met de boot bestanden ook het onderstaande commando uitvoeren:

tetheredboot iBSS.n90ap.release.dfu kernelcache.release.n90

Dan is het nu tijd om je iPhone aan te sluiten en in DFU mode te zetten.

1. Zet je iPhone uit en wacht tot hij helemaal uit is.
2. Houd de sleep/wake button 2 seconden ingedrukt.
3. Houd de home button + sleep/wake button precies 10 seconden ingedrukt.
4. Na die 10 seconden laat je de sleep/wake button los, maar hou je de homebutton ingedrukt.
5. Houd de home button ongeveer 10 seconden ingedrukt.

Je kunt DFU mode controleren door iTunes op te starten. Als iTunes aangeeft dat er een iPhone is aangesloten die hersteld moet worden, terwijl het scherm van je iPhone volledig zwart blijft, dan zit je in DFU mode en is het tijd om de tetheredboot toe te passen.

Ga terug naar het terminalvenster weer. Druk op enter om het commando uit te voeren en laat terminal de rest van het werk doen. Na een tijdje gaat je device aan en krijg je een wit scherm. Geen paniek, je device is nu tethered aan het booten.

Nu je weet hoe deze tethered procedure werkt kun je ook packages installeren vanuit Cydia die een reboot vereisen. Herhaal het bovenstaande proces en na een herstart heb je opnieuw de beschikking over geïnstalleerde Cydia packages.Reacties


  • Hans van Ballegooij

    20 maart 2011 om 1:05

    Vreemd, ik volg alle stappen en in m’n terminal staat precies hetzelfde als hierboven (ik heb alleen een extra regel helemaal onderaan: “opening device 05ac:1227…”). Maar mijn iphone 4.3 gaat niet aan en ik krijg geen wit scherm. Wat doe ik fout?
    Als ik mijn iphone handmatig opstart dan heb ik wel de Cydia applicatie maar als ik die aanwijs dan wordt het even zwart en kom ik weer terug in het scherm.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!