30 januari 2011

Installeer iOS4.3b2 Jailbroken zonder UDID

Dat Apple constant nieuwe beta's uitbrengt is een feit. Voor sommige mensen is dit totaal niet interessant, maar voor mensen zoals ik is dat hardstikke interessant. Zelf test ik zo'n beetje iedere beta die uitkomt. Waarom? Gewoon kijken of er nieuwe functies in zijn en zo ja hoe ze werken. Echter is het wel een 'nadeel' dat je UDID bekend moet zijn bij Apple als je een beta-firmware wilt installeren.

Voor iOS4.3b2 heeft iModZone custom firmware geupload en beschikbaar gesteld. Voor deze firmware heb je geen geregistreerde UDID nodig. Bij deze firmware is de verificatiemethode eruit gehaald, dus kun je deze gewoon activeren.

Op dit moment worden alleen de iPhone 4 en iPad ondersteunt. Er is wel een firmare voor de 4e generatie iPod Touch gemaakt maar nog geen tetheredboot. Vandaar dat ik in dit artikel alleen de iPad en iPhone 4 ga beschrijven. Download de iPad firmware of de iPhone 4 firmware.

Belangrijk om te weten:

- Het is een beta en deze bezitten over het algemeen bugs!
- De jailbeak is tethered! Het tethered booten is alleen beschikbaar voor Mac gebruikers.
- Je hebt dus geen UDID-registratie nodig om dit te laten werken.
- Wij hebben geen enkele verantwoordelijkheid als er iets met je device gebeurt.

Het is verstandig om van te voren even een reservekopie van je iPhone of iPad te maken. Mocht het niet lukken, of je bent de beta zat dan kun je hem weer herstellen naar je vorige firmware. Zodra dit is gebeurt is het tijd om je iPhone/iPad in DFU mode te zetten.

1. Zet je iPhone uit en wacht tot hij helemaal uit is.
2. Houd de sleep/wake button 2 seconden ingedrukt.
3. Houd de home button + sleep/wake button precies 10 seconden ingedrukt.
4. Na die 10 seconden laat je de sleep/wake button los, maar hou je de homebutton ingedrukt.
5. Houd de home button ongeveer 10 seconden ingedrukt.

Je kunt het altijd controleren door iTunes op te starten. Als iTunes aangeeft dat er een iPhone/iPad is aangesloten die hersteld moet worden, terwijl het scherm van je device volledig zwart blijft, dan zit je in DFU mode. Zodra je in DFU mode zit kun je gaan herstellen. Ga naar iTunes en klik op "Herstel" terwijl je (Mac) de alt toets inhoudt, of op Windows de shift toets. Nu kun je zelf je firmware selecteren. Selecteer de net gedownloade firmware van iOS4.3b2 en laat je computer het werk doen.

Er zijn verhalen in de omloop dat je je device in DFU mode moet doen met behulp van PwnageTool. Volgens mij heb ik dat zelf niet gedaan, maar mocht je een error krijgen kun je dat alsnog proberen. Download PwnageTool van de officiƫle website. Selecteer je device en druk op de DFU knop rechtsboven in het venster, daarna begint het DFU proces. Volg de stappen en herstel je iPhone zodra het device in DFU mode zit.

Als je wilt rebooten, of je batterij was leeg, dan moet je tethered booten.
Hoe dit moet wordt hier uitgelegd. Dit proces is alleen voor Mac gebruikers.Reacties


 • Nino

  30 januari 2011 om 9:55

  Mooi, dit is wel weer gaaf!

  Maar kunnen we ook altijd nog downgraden?

  En hebben we voor deze beta, ook geen beta iTunes nodig?

 • Justin Scheggetman

  30 januari 2011 om 10:28

  @Nino Zolang je de SHSH-Blobs hebt opgeslagen kun je downgraden ;) Staat ook een artikel van online ( http://www.appletips.nl/ios-shsh-blobs-bewaren-met-tinyumbrella ). Je hebt geen beta iTunes nodig.

 • Dirk

  30 januari 2011 om 22:55

  En deze firmware is ook direct jailbroken? Met cydia en al?

 • Justin Scheggetman

  30 januari 2011 om 22:56

  @Dirk Jazeker, let wel op dat je de iPhone even opnieuw boot (tethered) na het installeren van de firmware, anders werkt Cydia niet. Verder werkt het prima. Installous is vandaag beschikbaar gesteld voor iOS4.3b2, alleen Winterboard werkt, tot nu toe, niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!