29 december 2010

Appletips in je screensaver

Een van de standaard (haast vergeten) screensavers in Mac OS X is de RSS Visualizer, deze screensaver bied de mogelijkheid om van een RSS feed een screensaver te maken die vervolgens op een mooie simpele wijze wordt weergegeven. Vanuit de screensaver kun je door middel van de cijfertoetsen navigeren naar de desbetreffende website.

Tot 1990 zorgden screensavers ervoor dat het inbranden van langdurig stilstaande beelden niet mogelijk zou moeten zijn, tegenwoordig is inbranden niet meer mogelijk en daardoor hebben screensavers hun nut verloren. Dankzij de RSS Visualizer is het toch nog mogelijk om je screensaver enig nut te geven.

Je kunt elke RSS feed in deze screensaver stoppen die je maar kunt bedenken, het gaat hierbij ook om de feed van bijvoorbeeld Twitter.

Open Systeemvoorkeuren en klik op "Bureaublad en schermbeveiliging". Open de tab "Schermbeveiliging" en selecteer vervolgens de screensaver "RSS Visualizer". Via "Opties..." kun je vervolgens een RSS feed in voeren en de weergaveduur in stellen. De RSS feed van Appletips is: https://www.appletips.nl/feed/.

Wanneer je vervolgens op "Gereed" klikt zul je voortaan altijd op de hoogte zijn van de laatste Apple tips.Reacties


 • ROy

  29 december 2010 om 10:29

  Haha leuk ga ik thuis gelijk even proberen….
  Gebruik RSS erg veel.

 • Vince

  29 december 2010 om 22:35

  Handige tip :)

 • Peter Houweling

  30 december 2010 om 20:43

  Heel goed deze tip. Heb hem ingesteld en ben er reuze blij mee :-))

 • Bob

  7 januari 2011 om 7:22

  Erg leuk. Bij de opgegeven url kwam echter alleen de klok in beeld.

  Maar met http://feeds.feedburner.com/appletips doet hij het prima.

Een reactie toevoegen: