23 september 2011

10.7Applicaties starten vanuit de Recovery partitie

Tijdens de installatie van Mac OS X Lion wordt er op de harddisk van je Mac een 'Recovery' partitie aangemaakt. Met behulp van deze partitie is het mogelijk om de installatie van Mac OS X te herstellen of opnieuw te installeren.

Je krijgt toegang tot de Recovery partitie door tijdens het opstarten van je Mac de option⌥ toets ingedrukt te houden en de 'Recovery HD' partitie te selecteren. Automatisch zal de Recovery Mode worden gestart, dit is echter niets meer dan een afgeslankte versie van Mac OS X. Met behulp van de het Utilities menu krijg je toegang tot enkele applicaties zoals het Netwerkhulp-programma en Terminal. Deze laatste geeft je weer toegang tot alle applicaties die aanwezig zijn op je Mac. Zo zou je bijvoorbeeld vanuit de Recovery mode kunnen Twitteren voor hulp :)

Start Terminal vanuit het utilities menu, de applicatie die je wilt starten dien je aan te roepen op de daadwerkelijk binary code en niet als app package. Hiervoor dien je gebruik te maken van de onderstaande methode.

/Applications/APPLICATIENAAM.app/Contents/MacOS/APPLICATIENAAM

Wanneer je de Twitter applicatie wilt starten dan type je het commando:

/Applications/Twitter.app/Contents/MacOS/Twitter

Na het uitvoeren van het commando zal de Twitter applicatie zonder problemen worden gestart. Mochten er problemen voordoen met je Mac dan kun je met deze methode alsnog een bepaalde applicatie starten.

Bjorn, bedankt voor de tip!Reacties


 • Tommy

  23 september 2011 om 10:41

  Zeer handig! Merci om het te delen!

 • Maurits

  26 september 2011 om 11:03

  Ik krijg dit niet aan de praat (geprobeerd met TextEdit en Calculator) maar het werkt niet (en dat had ik ook niet verwacht doordat vele frameworks ontbreken)
  Je moet natuurlijk wel het volume van de harde schijf meenemen (in /Applications/ zit niet veel)

  dus /Volumes/LionHD/Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit

  maar dus niet werken.Doe ik iets fout, of werkt dit niet zoals ik verwacht?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!