23 september 2011

Onderhoud uitvoeren op de Sleutelhanger database

Mac OS X beschikt standaard over de superhandige applicatie 'Sleutelhangertoegang'. Deze applicatie zorgt ervoor dat alle beveiligingen certificaten, wachtwoorden en overige betrouwbare informatie op een veilige manier worden opgeslagen.

De database van de Sleutelhangertoegang applicatie is dusdanig gecodeerd dat niemand hier toegang toe kan krijgen, tenzij het wachtwoord bekend is. Zoals bij veel beveilingstechnieken is de mens vaak de zwakste schakel in de beveiliging.

Naarmate je de Sleutelhangertoegang applicatie langer gebruikt kan het voorkomen dat gegevens incompleet raken en er dubbele gegevens in de database voorkomen. De Sleutelhangertoegang heeft een ingebouwde EHBO functie waarmee dat soort problemen eenvoudig kunnen worden verholpen.

Start de Sleutelhangertoegang applicatie en ga naar de menu-optie Sleutelhangertoegang ▸ Sleutelhanger-EHBO. Deze optie geeft je twee mogelijkheden namelijk: controleren of herstelen. Het is raadzaam om regelmatig de controle functie los te laten op de gegevens in de sleutelhanger applicatie. Hierdoor worden automatisch dubbele en incomplete gegevens gedetecteerd binnen de database.

Vul je wachtwoord in, selecteer de optie 'Controleer' en klik op de knop 'Start', in het venster wordt de voortgang weergegeven en eventuele problemen. In de meeste kunnen de problemen met behulp van het 'Herstel' optie automatisch worden verholpen.Reacties


 • Neman

  23 september 2011 om 13:03

  Ik begrijp niet waarom hier gezegd wordt dat niemand toegang kan krijgen tenzij het wachtwoord gekend is…. Wat als je de mac binnen doet bij een hersteller en die vraagt je wachtwoord om te kunnen inloggen op de mac?? Je sleutelhanger gaat toch automatisch open samen met je wachtwoord dat je ingesteld hebt bij het installeren van Snow Leopard? Tenzij je een nieuwe sleutelhanger aanmaakt met daarin al je wachtwoorden.
  Of ben ik mis met mijn redenering??

 • Owen

  25 september 2011 om 17:48

  @Neman. Daarom moet je ook je wachtwoord niet geven aan een hersteller. Je kan dan het beste een nieuwe account aanmaken voor de hersteller. Als administrator kan je idd wel een wachtwoord resetten, maar de keychainwachtwoord blijft nog bij het oude. Dus daar kan hij nooit inkomen.
  Wat je ook kan doen is je keychain niet laten syncen met je wachtwoord van je account. Dus dan heb je een apart wachtwoord voor je keychain en apart ww voor je account.

 • Neman

  27 september 2011 om 11:20

  @Owen, zeer vriendelijk dat je hierop reageert. Kan je me misschien even uitleggen hoe je de keychain niet laat syncen met je wachtwoord aub?
  Ben nog een switcher vandaar……

  Hartelijk bedankt hoor!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!