6 augustus 2013

Gegevens in de sleutelhanger applicatie herstellen

In OS X is er de mogelijkheid om je wachtwoorden te bewaren in de Sleutelhangertoegang-applicatie. Hierdoor wordt automatisch het wachtwoord ingevuld op websites, tevens worden de wachtwoorden voor applicaties hierin automatisch opgeslagen zodat je bijvoorbeeld in de Mail applicatie niet telkens opnieuw je wachtwoord hoeft in te vullen.

Het kan voorkomen dat een applicatie je wachtwoord niet meer wilt onthouden. Hierdoor ben je genoodzaakt om iedere keer opnieuw je wachtwoord in te invullen. Wanneer een applicatie of bijvoorbeeld je wachtwoord van je draadloos netwerk niet meer wordt onthouden, heb je vaak te maken met een corrupte gegevens in je Sleutelhanger. Het is dan aan te raden om je Sleutelhanger te herstellen.

Om de Sleutelhanger te herstellen dien je de volgende stappen uit te voeren

• Navigeer naar Finder Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Open de Sleutelhangertoegang applicatie
• Selecteer de optie 'Sleutelhanger-EHBO' (of gebruik de toetscombinatia: cmd⌘ + option⌥ + A)
• Vul gebruikersnaam en wachtwoord in
• Selecteer de optie 'Herstel' (rechtsboven)
• Klik vervolgens op 'Start'

Sleutelhangerhersellen

Tijdens het herstellen worden de corrupte gegevens verwijderd. Als het herstellen is voltooid kun je de Sleutelhanger-applicatie afsluiten. Als je hierna bijvoorbeeld de Mail applicatie weer opstart kan het zijn dat je éénmalig het wachtwoord opnieuw dient in te voeren en zal vanaf dat moment het wachtwoord weer onthouden worden.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Loet Swagemakers

  30 oktober 2013 om 15:23

  Ik heb problemen met het programma Sleutelhanger, bij het voor het eerst instellen ervan zijn al mijn toegangscodes (oa Mail inlogwachtwoorden) die ik eerder had verdwenen. Bij het straten van de EHBO functie in het programma , crasht het programma en moet ik weer opnieuw beginnen. Hoe kan ik het Sleutelprogramma uitzetten zodat ik weer normaal met mijn mail kan werken, of zijn er andere oplossingen om Sleutelhanger weer normaal werkend te krijgen.

 • Didier Vandeputte

  13 november 2013 om 21:43

  Ik heb sinds het installeren van iOS X op onze Macbook Pro ook problemen omtrent het sleutelhangerwachtwoord. Onze Imac is nog niet geüpdate naar iOS X.
  Er woord naar het wachtwoord gevraagd doch ik weet het wachtwoord niet.
  Bijgevolg zit ik vast.

 • Johny Vandersmissen

  6 december 2013 om 2:03

  Wat als sleutelhanger zegt “fout Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan waardoor Sleutelhangertoegang mogelijk niet goed meer werkt. Stop Sleutelhangertoegang”
  Fout: -[NSConnection textStorage]: unrecognized selector sent to instance 0x6100001375c0

  Grtjs Johny

 • sander

  19 december 2013 om 13:32

  @johny vandermissen

  ik heb dus exact hetzelfde. Hoe heb je het verholpen?

 • shoemi

  2 februari 2014 om 19:50

  wat als je je sleutenhanger bent vergeten (zoals mij) maar als ik nu iedere keer mijn internet start komt dat sleutenhanger wijzig paginatje dan moet ik hem ongeveer 6 keer op annuleren kliken tot hij weg is en dan pas gaat mijn internet starten.

 • Louise

  26 februari 2014 om 21:52

  Ik heb dit probleem ook. Bestanden uit keychains verwijderd, EHBO, herstellen, niets helpt! Heeft iemand de oplossing al gevonden?

 • Martijn

  2 maart 2014 om 19:35

  Hier hetzelfde probleem met Keychain, en dezelfde foutmelding als hierboven: -[NSConnection textStorage] enz.

  Geen idee hoe dit op te lossen, vind ook geen info via Google. Mocht iemand de oplossing weten…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!