10 september 2016

Sleutelhangertoegang : Wachtwoorden naar een andere Mac kopiëren

sleutelhangertoegang logo OS X Mac

Wanneer je een nieuwe Mac hebt gekocht kun je jouw persoonlijke gegevens en bestanden op verschillende manieren terugzetten. Dit kan via een Time Machine reservekopie, handmatig of met behulp van de migratie-assistent.

Wanneer je voor de Migratie-assistent kiest worden de wachtwoorden en overige sleutelhangers in de sleutelhangertoegang automatisch overgezet naar een nieuwe Mac. Daarnaast kun je ook handmatig de wachtwoorden en sleutelhangers overzetten via Finder naar een andere Mac.

Sleutelhangertoegang kopiëren naar een andere Mac

• Open Finder en navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Ga' en druk de option⌥ in
• Open de optie 'Bibliotheek'
• Zoek in de bibliotheek naar de map 'Keychains'
• Kopieer de inhoud van deze map naar USB of online-opslag

sleutelhangertoegang en wachtwoorden kopiëren mac

Open nu sleutelhangertoegang op je Mac, deze app vind je terug via Finder ▸ Programma’s ▸ Hulpprogramma’s. Klik in de menubalk op 'Archief' en kies voor 'Voeg sleutelhanger toe'. Navigeer nu naar de geëxporteerde sleutelhangers op de USB of online-opslag. Beslis nu welke sleutelhanger je wilt importeren.

Het beste is de inlog-sleutelhanger niet te kopiëren, de overige sleutelhangers in de map (met veel cijfers en letters) zijn vooral interessant en bevatte alle wachtwoorden. Zodra ze geïmporteerd zijn worden ze gebruikt door je Mac. Let wel, als je toegang wilt krijgen tot de wachtwoorden in de app sleutelhangertoegang moet je het wachtwoord van je 'oude' Mac invoeren.

iCloud-sleutelhanger voor eenvoudige synchronisatie

Gebruik je iCloud-sleutelhanger dan kun je de wachtwoorden niet op bovenstaande manier kopiëren. Dit komt omdat deze gecodeerd op je Mac worden bewaard. Deze wachtwoorden worden automatisch overgezet naar je nieuw Mac wanneer je inlogt met iCloud. Meer over iCloud-sleutelhanger vind je hier terug.

Lees ook: iCloud-sleutelhanger uitschakelen en verwijderenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: